Travlhed, lyst og engagement

I den lokale bestyrelse i Kræftens Bekæmpelse ser man nu frem mod nye opgaver i 2014

Stafet for Livet er en positiv oplevelse for mange, og planlægningen af dette års stafet er godt i gang. Arkivfoto: Kim Dahl Hansen <i>Bent Bach</i>

Stafet for Livet er en positiv oplevelse for mange, og planlægningen af dette års stafet er godt i gang. Arkivfoto: Kim Dahl Hansen Bent Bach

FREDERIKSHAVN:Bestyrelsesmedlemmerne i Lokalbestyrelsen i Kræftens Bekæmpelse arbejder intenst for kræftsagen, for at undgå at flere får kræft og for at støtte de mange, der allerede har mærket sygdommen.

- Men vi holder fast i, at det er frivilligt arbejde. Bestyrelsesarbejdet skal være drevet af glæde og engagement.

Det sagde den lokale formand, Birthe Steffensen, da der forleden var generalforsamling.

Der er ellers utallige opgaver at tage fat på. For ikke at køre træt, vælger den lokale afdeling fra år til år, hvilke emner, man vil satse på.

Sidste år satte man den kommunale kræfthabilitering på dagsordenen. I kræftplan III er der afsat midler og kommunerne er forpligtet til at udvikle tilbud til patienterne. Derfor følger Kræftens Bekæmpelse nøje med i, om kommunerne bruger de tildelte midler. Her i kommunen er der et godt samarbejde og en god dialog med Sundhedscentret. Et samarbejde som giver gode muligheder for patientgruppen.

I 2012 kneb det med at få de lokale politikere i tale til at gøre noget ved ”børn, unge og rygning.”

- Temaet i 2013 var forebyggelse af rygestart, hjælp til rygestop og 100 % røgfri dagpleje. Med baggrund i vores erfaringer fra året før, besluttede vi ikke at bruge kræfter på det - selvom emnet er vigtigt for sundheden, sagde Birthe Steffensen i sin beretning.

Stafet for Livet

Stafet for 2013 gik godt - med mange deltagere og et flot overskud.

Stafetten for i år er kommet godt i gang med et tilskud på 46.539 kroner. Det er overskuddet fra INK Festivalen i oktober.

Borgmester Birgit Hansen bliver årets åbningstaler.

Landsindsamlingen 2013 gik over al forventning.

- Vi nåede vores bedste resultat på 218.302 kroner på selve dagen. Vi havde for første gang alle distrikter i gang. Samme store forventninger har vi til indsamlingen 2014 som holdes søndag den 6. april, sagde Birthe Steffensen.

Desuden samarbejder Kræftens Bekæmpelse med Frederikshavn Kommune om caféer, motionstilbud og sociale aktiviteter.

På landsplan har Kræftens Bekæmpelse 456.000 medlemmer. I Frederikshavn Kommune er der 6.096 medlemmer.

Efter generalforsamlingen består bestyrelsen af Birthe Steffensen, Henny Vad, Birthe Bodil Jensen, Aase Nielsen, Jytte Schaltz samt Charlotte Falden og Lene Vrangbæk (begge nyvalgte).

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.