Travlt på den gode måde

Café Inderliens succes vokser

Mariann Stenholm
Parløb: Ingelise og Bent Hagemann, 63 og 67, nyder at have gæster i deres lille café. - Og det skal ikke være større, end at vi selv kan klare det, fastslår de. foto: jens morten
Naturvidenskab 26. august 2007 06:00

TRANUM: Mund til øre er verdens bedste reklame. Det kan Ingelise og Bent Hagemann tale med om. De har fuldt hus hver aften i deres lille spisested med det underfundige navn Café Inderlien, som ligger ved Strandvejen nord for Tranum. Omgivelserne er velsignet fredelige, udsigten over lyngheden til Lien-skrænten formidabel - og maden er helt og aldeles hjemmelavet. Uden pulvere, færdigmix og dåser. Ordentlige råvarer, basta. Fuldt hus er nu også en ret overkommelig størrelse i dette tilfælde. 16 spisende er der plads til i den lavloftede stue i det tidligere husmandssted, og i godt sommervejr, som her i august, kan man også vælge at spise udenfor i de grønne omgivelser. Det giver 20 ekstra pladser. - Og det bliver ikke større, selv om vi er nødt til at sige nej til nogen, fastslår Ingelise Hagemann. - Det skal være overkommeligt og hyggeligt, så vi selv kan klare det uden ansatte.Der bliver så meget papirbøvl med lønningsregnskaber, griner hun og tænder sin uundværlige cerut. - Det er jo også en bibeskæftigelse. Jeg underviser stadig i dansk og religion på Brønderslev Gymnasium, og det fortsætter jeg med nogle år endnu. Men jeg er 63 år, så det bliver ikke ved, erkender hun. - Jeg er glad for kontakten med unge. Det holder en i omdrejninger, tilføjer hun. Ingelise og Bent har selv tre voksne børn, og den yngste, 23-årige Louise, giver en hånd med sommeren igennem. - Men nu er hun tilbage ved studierne, og jeg er begyndt at undervise, så det er lidt hårdt sidst på aftenen. Vi er jo ikke helt unge, og man får lidt småskavanker med alderen, smiler hun. - Men det er travlhed på den hyggelige måde. Vi vil det her. Sæsonen i Café Inderlien slutter 2. september, og alle pladser er optaget - medmindre der kommer afbud, eller vejret arter til fortsat udendørs servering. - Vi gør det her, fordi det er sjovt at have afslappede mennesker omkring sig. De nyder freden, udsigten og maden, og børn kan lege og spille kroket på græsset. Her er ingen stress. Bent Hagemann er pensioneret forstkandidat efter mange år i Brovst Kommunes grønne afdeling. Det er hans job at køre efter råvarer og drikkevarer samt at servere for gæsterne, mens Ingelise huserer i køkkenet. - Med min uundværlige Salamander-ovn. Det er en åben grill-ovn, som jeg fik ideen til at bruge af Anne Just, forklarer Ingelise Hagemann. - Derfor serverer vi portioner i ildfaste skåle, og menukortet er meget enkelt. - Det er en gammel drøm, jeg har forfulgt, og jeg vil blive ved med cafeen, så længe jeg orker. Her er også alt for dejligt til at tage væk om sommeren, siger hun, lægger cerutten og rejser sig fra havestolen i det grønne. Det er tid til at se til lammekøllen og brødene. Og telefonen ringer igen.

Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...