Trawler til Island bygges i Skagen

Fast arbejde at bygge fiskeskibe på Karstensens Skibsværft

Den 38,8 me­ter lan­ge traw­ler VE-401 “ÞÓRUNN SVEINSDÓTTIR” skal af­le­ve­res til det is­land­ske re­de­ri i mid­ten af sep­tem­ber 2009. 
TEG­NING: KARS­TEN­SENS SKIBS­VÆRFT

Den 38,8 me­ter lan­ge traw­ler VE-401 “ÞÓRUNN SVEINSDÓTTIR” skal af­le­ve­res til det is­land­ske re­de­ri i mid­ten af sep­tem­ber 2009. TEG­NING: KARS­TEN­SENS SKIBS­VÆRFT

SKAGEN:På Karstensens Skibsværft i Skagen når man næppe at lukke ordrebogen efter at have skrevet én ordre ind, inden man skal have fat i bogen igen. For en god uges tid siden var det en ordre på en stor not og trawler til Færøerne, der blev skrevet kontrakt på, og netop nu er der føjet en 38,8 meter lang hæktrawler til et islandsk rederi ind i bogen. Det er den første nybygningsordre til Island i mange år, oplyser værftsdirektør Knud Degn Karstensen. Folkene bag rederiet ÒS på Vestmannaeyar har fattet interesse for en type trawler, som skibsingeniørerne på værftet i Skagen har udviklet og designet, fordi et andet rederi på Vestmannaeyar har succes med en trawler fra Skagen. - Det er en trawler, som vi for nogle år siden byggede til skotske fiskere. Trawleren er siden havnet på Island, og de islandske fiskere er vældig godt tilfredse med den - og altså så godt, at det nu har resulteret i en nybygningsordre, siger Knud Degn Karstensen. Den nye trawler er nybygning nummer 409 for værftet i Skagen, og det er samtidig ordre nummer 10, som endnu ikke er afleveret. Den nye trawler skal afleveres i midten af september 2009. Skroget til trawleren bygges på et værft i Polen, og det ankommer til Skagen 1. marts 2009.Trawleren skal, som nævnt, være 38,8 m lang. Den bliver 11 m bred.Trawleren udstyres som fabrikstrawler, så fangsten kan behandles om bord. Værftet i Skagen har nu godt 180 medarbejdere. Knud Degn Karstensen oplyser, at der er brug for flere maskinarbejdere og skibsbyggere. - Vi har arbejde til et par hundrede mand, og vi får brug for endnu flere, når den nye tørdok er færdig senere i sommer, siger han.