Trawlfiskeriet truet af havstrategi direktiv

Generalforsamling i Skagen Fiskeriforening

3
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Fiskerne i Skagen holder den årlige generalforsamling.

SKAGEN:Fiskeriet i Kattegat er truet af EU´s havstrategi direktiv. Det frygter fiskerne i hvert fald.

Formanden for Skagen Fiskeriforening, Carl Jesper Hermansen mener, at fiskeriet i store del af Kattegat kan blive lukket ned, hvis direktivet bliver gennemført som det er udmeldt. Det sagde han på fiskeriforeningens generalforsamling søndag.

Direktivet rammer fiskeri på blød bund uden for 20 m .

- Man kan frygte, at dansk ”overimplementering” af direktivet danner præcedens i andre farvande og gør en ende på alt trawlfiskeri, fortsatte Hermansen.

Han pointerede, at både Dansk Fiskeriforening og borgmestrene i de berørte kommuner er meget opmærksomme på problemet.

Også på kort sigt så fiskeriformanden problemer for fiskeriet. Forhandlinger mellem Norge og EU om makrelfiskeriet er gået i hårdknude. Hermansen venter ikke en hurtig afklaring, men i stedet en foreløbig tildeling på 70 % af de mængder, som måtte fanges i 2013.

- Det handler også om, hvem der har rettigheder til hvad, og Norges Fiskerlag har forlangt en større tildeling af torsk og kuller i Skagerak, fordi de mener, de får for lidt i forhold til den størrelse, deres zone har, samtidig med, at de mener indvandring af torsk fra Nordsøen giver dem ret til til en større andel.

Carl Jesper Hermansen forudså, at danske fiskere kommer til at betale .

- Det vil vi ikke være med til, fastslog han, men erkendte at prisen for de fastlåste forhandlinger er, at EU-fiskere ikke får adgang til norsk zone.

Samtidig er der risiko for rentabiliteten i rejefiskeriet forsvinder med de udmeldinger, som er kommet om begrænsning af dette fiskeri.

Skagen Fiskeauktion har vigende afsætning, og det bekymrer fiskeriforeningen, som har set på muligheden for strukturændringer, som kan begrænse tilbagegangen i tilførsler.

Samtidig mister fiskeriforeningerne medlemmer. Det fik sidste år formændene for foreningerne i Skagen og Strandby til at drøfte fusion, men det blev forkastet af de to bestyrelser.

- Det betyder ikke, at det ikke kan ske på senere tidspunk, sagde Carl Jesper Hermansen, men planerne er foreløbig lagt på is.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.