Ung mand i hjælpende bil omkommet i bizar ulykke

En mand kørte galt på motorvejen og stjal en bil, der ville hjælpe. Passager i en tredje bil mistede livet.

En 26-årig mand mistede lørdag livet, da han ville hjælpe i forbindelse med et trafikuheld i motorvejskrydset ved Avedøre. Manden blev ramt af en bil, da der skete et nyt uheld samme sted. Foto: Mathias Øgendal/Ritzau Scanpix

En 26-årig mand mistede lørdag livet, da han ville hjælpe i forbindelse med et trafikuheld i motorvejskrydset ved Avedøre. Manden blev ramt af en bil, da der skete et nyt uheld samme sted. Foto: Mathias Øgendal/Ritzau Scanpix

Flere biler forulykkede lørdag morgen i motorvejskrydset ved Avedøre nær København. Det kostede en 26-årig mand livet.

Det hele begyndte med en soloulykke. En ung mand i en Toyota Carina kørte galt og endte i nødsporet. Soloulykken skete på det sted, hvor Amagermotorvejen krydser Motorring 3 og skifter navn til Køge Bugt Motorvejen.

En anden bil standsede op for at hjælpe. Men føreren af den forulykkede bil viste taknemmelighed på en noget speciel måde.

- Han sætter sig ind i den bil, som er holdt ind for at hjælpe, og kører væk, fortæller vagtchef Peter Grønbek fra Københavns Vestegns Politi.

Da den hjælpsomme bilist stod efterladt ved den forulykkede Toyota Carina holdt en tredje bil ind til siden for at hjælpe.

I den var en 26-årig mand med som passager, og det er ham, som har mistet livet.

Det skete, fordi yderligere to biler kort efter påkørte hinanden ved ulykkesstedet. Den ene fortsatte ind i nødsporet, hvor Carinaen og den anden bil holdt.

Den 26-årige stod foran en af de holdende biler, som blev påkørt af en af bilerne fra den nye ulykke, og blev ramt så slemt, at han afgik ved døden.

Ulykken blev anmeldt klokken 05.02, og ifølge Peter Grønbek var der ikke andre tilskadekomne end den dræbte.

I løbet af lørdagen lykkedes det politiet at finde frem til den mand, som var skyld i hele miseren.

- Via registreringsnummeret på den bil, der kørte galt først, fandt vi frem til ejeren, og ad den vej fandt vi frem til føreren af bilen. Det er en 26-årig mand, fortæller Peter Grønbek.

Politiet har sigtet manden for at stjæle en bil, for at stikke af fra et ulykkessted og for at have kørt bil i påvirket tilstand.

Dødsfaldet kan han ikke stilles juridisk til ansvar for, da det først skete, efter at han var stukket af fra stedet.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.