Tre borgermøder i rap

Mariagerfjord inviterer borgerne til dialog om tre emner på den kommunale dagsorden

Lederen af kommunens afdeling Plan & Byg, Jesper Vraa Andersen, vil gerne høre, hvad naboerne til et nyt byggeri i Øster Hurup har at sige om den sag. Arkivfoto: Grete Dahl <i>Grete Dahl</i>

Lederen af kommunens afdeling Plan & Byg, Jesper Vraa Andersen, vil gerne høre, hvad naboerne til et nyt byggeri i Øster Hurup har at sige om den sag. Arkivfoto: Grete Dahl Grete Dahl

MARIAGERFJORD:Lad os snakke om sagerne.

Denne opfordring kommer fra teknik- og miljøudvalget til borgere i den østlige del af Mariagerfjord Kommune, som hen imod sommeren inviteres til i alt tre borgermøder om emner, der i øjeblikket trænger sig på i det kommunale system.

To af møderne finder sted i den allerøstligste del af kommunen, nærmere betegnet i Øster Hurup, hvor beboere i området omkring Gl. Hedegårdsvej 9 inviteres til en snak om et planlagt boligbyggeri på det tomme areal.

Det foregår 7. april, og der er for nuværende ikke alverden at forholde sig til, andet end ideen om at bygge på stedet.

Arealet ligger lige på grænsen mellem et parcelhuskvarter og et sommerhuskvarter, og ifølge Jesper Vraa Andersen, leder af kommunens afdeling Plan & Byg, er planen at bygge helårsboliger, som kommuneplanen i øvrigt lægger op til.

- Men kommuneplanen siger ikke meget om omfang og udformning af bebyggelsen eller vejadgang, og det mener vi, er en god ide at drøfte med naboerne, inden vi indleder den egentlige lokalplanlægning, forklarer han.

Skilte og facader på østkysten

Målgruppen er noget bredere, når kommunen 19. juni inviterer til borgermøde om den undertiden temmelig fantasifulde udformning af skilte og facader i Øster Hurups bymidte.

Her vil forvaltningen præsentere et lokalplanforslag for bymidten, der sætter nye retningslinjer for begge dele.

Lokalplan for nabolandsbyer

Knap en uge efter skifter scenen til nabolandsbyerne Skelund og Veddum, hvor der siden efteråret har været en dialog med repræsentanter blandt borgerne om nye, mindre restriktive, lokalplaner for begge byer.

Arbejdet er nu så vidt, at et lokalplanforslag snart kan fremlægges for borgerne.

Det sker onsdag 25. juni, hvor repræsentanter både for forvaltningen og for teknik- og miljøudvalget lige som på de øvrige møder deltager.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.