Tre dage i lære som gøgler

Fornøjelige kunstdage på Vesterbølle Efterskole

De tre kunstdage på Vesterbølle Efterskole blev passende afsluttet med en cirkusforestilling i manegen.Privatfoto

De tre kunstdage på Vesterbølle Efterskole blev passende afsluttet med en cirkusforestilling i manegen.Privatfoto

VESTERBØLLE:På Vesterbølle Efterskole har man netop afholdt kunstdage, som er en årlig tilbagevendende aktivitet, hvor kreativiteten i tre dage får lov at folde sig ud.

I år havde efterskolen besøg af kunstneren Jørgen Stendal Mortensen, der med lang erfaring fra gøgl og cirkus lærte eleverne en masse forskellige discipliner.

Kunstdagene handler i høj grad om at lege og folde sig ud på nye måder, og resultatet var til at få øje på.

- De har jo på bare et par dage lært at jonglere, sluge ild, gå på stylter og en helt masse andet, så jeg er faktisk imponeret over, hvor meget de har rykket sig, fortæller Gitte Emma Sloth, der til daglig underviser i efterskolens profilområde ”Kunst & Design”.

Tidligere år har man afsluttet kunstdagene med en fernisering for alle interesserede, men i år sluttede man passende af i manegen i stedet. De mange discipliner var nemlig sat sammen til en cirkusforestilling på knap en times tid, hvor lokale børnehaver, blandt andre, var inviteret. Der var popcorn til alle børn og masser af underholdning, da Cirkus Bølleweis tog tryllestaven i hånden.

Efterskolen har benyttet sig af den nordjyske kunstordning ”Børns møde med kunsten”, som sigter mod at børn og unge, i mødet med professionelle kunstnere, udvikles og inspireres kunstnerisk.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.