Tre dage med masser af musik i Sæby

Sæby fejrer sommeren med skønne toner og musik for enhver smag

Marianne Dyhrberg Cornett
Torsdag 12. juli spiller De lune Jyder op til fest og sommerstemning. PR-foto.
Frederikshavn 7. juli 2018 12:56

SÆBY: Så venter endnu tre forrygende sommerdage med skøn musik og masser af shopping i Sæby, når der torsdag 12. juli, lørdag den 14. juli og søndag den 15. juli med musik på torvet.

Torsdag 12. juli spiller De luner Jyder, og de spiller på alle strenge - med god musik og masser af godt humør.

Gennem årene har Jyderne spillet sammen med en række forskellige kendte og mere ukendte, skønne musikere og bands. Og senest krydsede de "Vimmersvej" med Stig Rossen og "Bamses venner" i Syvsten hallen.

Gennem De Lune Jyders mange år på landevejen, har vi naturligt spillet til fester med en del orkestre / solister. Det er altid en fornøjelse med musik på tværs og et godt gensyn med andre musikere / kunstnere. Vi har bla. spillet til fester med bl.a. Vikingerne, Birthe Kjær, Tina Siel, Kim Larsen, Kandis, Bjørn & Okay, Lis Sørensen med band, Kim Sjøgren, Jacob Haugaard, Ib Grønbech, Lene Siel og mange mange flere super gode og dejlige kunstnere.

Den gode stemning er sikret, når "Jyderne" træder op.

Musikken fortsætter lørdag 14. juli, når Mercenary Fiddler Duo spiller. Det er en gennemført og velafbalanceret duo, der har to livserfaringer under bæltet, og har arbejdet som duo i syv år. De ved, hvad de laver og kan skræddersy klippe deres sæt til enhver lejlighed.

Efter at have optrådt i pubber, klubber, bryllupper og ceilidhs (store, musikalske, sociale samlinger) i Skotland i 20 år og på hoteller i turist resorts i Spanien har de masser af erfaring. Gary synger og spiller klaver, keyboard og accordium. Elsa begyndte sin musikalske karriere i Irland, har en MA i irsk traditionel musik og har brugt 15 år som fuldtidsmusikere på irske pubs, både solo, i duos og i fuldbands. Hun har turneret med bands som Finbar Furey, og har gennemført to vellykkede internationale tours alene. Hun komponerer, synger og spiller guitar, fiddle, penny whistle og button box. Duoen begyndte at arbejde sammen på hoteller, men de sidste fem år er blevet brugt på irske og internationale spillesteder og festivaler, Deres repertoire spænder fra populærmusik, 50-60’erne til up to date, skotsk, irsk, country, rockn’oll og skotsk ceilidh musik.

Søndag 15. juli spiller Jazz Men five, og bandet består af Bjarne Norge Pedersen - tenor saxofon og eed vokal, Henrik Krarup på klaver, Erik Ejstrup på kontrabas, Jan Christiansen, trommer og vokal, Finn Damsgaard på guitar. Bandet består af meget rutinerede musikere og er en udløber af de engang så kendte "Knasterne" fra Skagen.

Tre af medlemmerne er de samme som dengang. Repertoiret er meget bredt og alsidigt, og består bla. Af glad klassisk swing jazz, gamle Danske evergreens, blues, samba rytmer og sågar enkelte 60`er numre - bl.a. Elvis Presley.

Vær med til at fejre den bedste sommer i 26 år i Sæby - med masser af musik og shopping i den kommende weekend.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...