Morsø

Tre dage med sjov på vandet

Iført redningsveste og våddragter prøver 43 unge i denne uge kræfter med utallige vandaktiviteter og nye kammeratskaber

10
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Marie Urth, Josefine Mikkelsen og Emma Lumbye prøver kræfter med det store SUP board. Foto: Peter Mørk

NYKØBING:På et stort SUP board forsøger tre piger at få brættet i bevægelse med pagajerne. Højre, venstre, højre, venstre. Pigerne forsøger at komme tættere på de to, der lige nu sidder stille og snakker i kajakkerne lidt længere ude på vandet. Ved badebroen springer en dreng i vandet - mere eller mindre på hovedet. På trods af det triste, grå sommervejr vrimler det med liv, smil og glæde på Østerstrand i Nykøbing.

43 unge har siden i tirsdags prøvet kræfter med blandt andet windsurfing, grønlændervendinger og bananbåd, og uanset hvor man kigger hen, er der vandudstyr at se.

- Hold fem, det er jeres tur nu!, råber en af de otte vandinstruktører fra Ungdomsskolen Mors, da en større speedbåd ligger til ved broen.

En lille gruppe, alle iførte våddragter og redningsveste, småløber hen til båden. Det er nu deres tur til at prøve kræfter med at hænge fast på en tube efter båden, og dem der tør, skal også prøve at springe ud fra speedbåden.

- Den sjoveste oplevelse har helt klart været at hænge bag båden på en tube, fortæller 13-årige Marie Urth, der sammen med sine jævnaldrende veninder Josefine Mikkelsen og Emma Lumbye er med på Summer Camp for første gang.

- Vi tog med for at lære nogle andre at kende og for at afprøve vores grænser, fortæller Josefine Mikkelsen.

Onsdag eftermiddag skulle de unge også en tur til Fur og deltage i en mission. Her prøvede de at springe i fra båden og svømme ind til land, hvor de skulle løse en masse aktiviteter i fællesskab.

Johs. Odgaard, afdelingsleder i Ungdomsskolen Mors, fortæller, at de unge bliver udfordret hver dag.

- Første dag lærer de blandt andet om sikkerhedsprocedurerne, og om hvordan man bruger en våddragt. De to andre dage skal de så på lidt dybere vand, og de får lov til at prøve vores mange aktiviteter for fulde drøn.

Ungdomsskolen Mors har i mere end ti år arrangeret Summer Camp, der i år finder sted i denne uge fra tirsdag-torsdag. Aldersgruppen er unge fra 7. klasse til 18 år.

Veninderne Marie, Josefine og Emma er netop trådt ud af saunaen. Nu venter kajakkerne.

- Vi skal helt sikkert med igen næste år!, råber de, og løber videre ud i vandet.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.