Tre døde ved eksplosioner i Boston

8-årig dreng iblandt de dræbte i følge CNN

12
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Tre personer er blevet dræbt, efter at to eksplosioner fandt sted tæt ved mållinjen i Boston Maraton. Foto: Scanpix

BOSTON:Tre personer er blevet dræbt, efter at to eksplosioner fandt sted tæt ved mållinjen i Boston Maraton.

Flere end hundrede personer er kvæstet og bliver behandlet på hospitalet, skriver nyhedsbureauet Reuters og citerer The Boston Globe. Reuters kan dog ikke selv få bekræftet, at antallet af sårede er så højt.

Arrangørerne af Boston Maraton bekræfter via deres Facebook-profil, at der er tale om bombeeksplosioner.

Myndighedspersoner, der undersøger hændelsen, rapporterer desuden ifølge CNN, at de har fundet flere ”ueksploderede enheder”.

Et par timer efter eksplosionerne ved maraton-løbet fandt endnu en eksplosion sted i byen.

Det var på JFK-biblioteket, der ligger cirka fem kilometer fra Boston Maratons mållinje. Det er endnu uvist, om der er en sammenhæng mellem de to hændelser.

Den første eksplosion skete omkring en time efter, at vinderen af Boston Maraton havde passeret mållinjen. Der lød en kraftig eksplosion på den nordlige side af Boylston Street. En anden eksplosion hørtes blot fem sekunder efter.

Adskillige blodige tilskuere skulle efter sigende være blevet bragt til de læge-telte, der egentlig er sat op for at tage sig af trætte løbere.

Ambulancer ankom hurtigt til stedet, og det lokale politi er i færd med at undersøge, hvad der præcist er sket.

TV-billeder viste kraftig røgudvikling og kaos på stedet efter eksplosionerne, som gik af meget tæt på tilskuerne, som heppede på løbets deltagere.

Ifølge Boston Maratons hjemmeside deltog 74 danskere i løbet.

Mike Mitchell fra Vancouver i Canada, som deltog i løbet, var lige løbet over mållinjen, da han hørte en ”høj eksplosion” bag sig. Han fortæller, at røg steg 15 meter op i vejret, og folk begyndte at løbe og skrige.

- Alle panikkede fuldstændig, siger Mitchell til nyhedsbureauet Reuters.

- Der var folk, der var meget meget blodige, siger Laura McLean, en løber fra Toronto, til The Wall Street Journal.

Politiet i Boston har beordret, at mobiltelefonnettet i det aktuelle område i det centrale Boston, bliver lukket, for at undgå at signaler fra mobiltelefoner detonerer eventuelle fjernstyrede sprængladninger, rapporterer CBS News.

Eksplosionerne har fået politiet i New York til at øge sikkerheden omkring de store seværdigheder på Manhattan samt på og omkring dyre og prominente hoteller i byen, siger Paul Browne, der er vicekommissær hos New York Politi.

Talsmand for politiet i Washington D.C., Paul Metcalf, siger desuden, at politiet her ligeledes har forhøjet sikkerhedsniveauet.

Præsident Barack Obama er blevet informeret om situationen, og han gik på talerstolen kort efter midnat dansk tid.

USA ved endnu ikke, hvem der står bag de to eksplosioner i Boston, der har kostet mindst to personer livet og såret omkring 100.

Det siger præsident Barack Obama i en tale fra Det Hvide Hus.

- Vi har endnu ikke alle svarene. Vi ved fortsat ikke, hvem der stod bag og hvorfor. Men vi skal nok finde dem og stille dem til ansvar, siger Obama og understreger, at det er vigtigt ikke at drage forhastede konklusioner.

Han oplyser samtidig, at overvågningen af det amerikanske luftrum er skærpet.

27.000 deltog i løbet, der regnes for at være et af verdens mest prestigefyldte maratonløb. Det har været afholdt siden 1897.

Som billedet ser ud lige nu, er der fortsat ingen meldinger om dræbte eller sårede danske statsborgere ved de to bombeeksplosioner ved Boston Maraton mandag aften.

Det fortæller vagthavende ved Udenrigsministeriets Borgerservice til Ritzau.

- Vi har endnu ingen oplysninger om danskere, der skulle være involveret. Vi undersøger sagen nærmere. Blandt andet ved at have tæt kontakt med generalkonsulatet i New York, da det er dem, der dækker Washington, siger Henning Nielsen.

Vagthavende fortæller, at informationerne om, hvem de dræbte og sårede er, på nuværende tidspunkt er få.

- Amerikanerne er yderst sparsomme i deres meldinger, siger Henning Nielsen.

Derfor har Borgerservice endnu ikke det fulde overblik over situationen. De rykker ud med oplysninger om danskerens ve og vel, så snart de amerikanske myndigheder og Generalkonsulatet kan fortælle mere om situationen.

- Vi kan se, at der er 74 danskere tilmeldt maraton. Derudover er der de danskere, der bor i byen. Det eneste, vi kan gøre lige nu, er at følge situationen nøje, siger vagthavende.

/ritzau/