Tre døgns film uden søvn

Tre mænd fra Aalborg vil være skandinaviske mestre i filmkigning.

Om det lige er Toy Story de tre mænd skal se under deres filmmarathon vides ikke, men de får uden tvivl problemer med at holde øjnene åbne.

Om det lige er Toy Story de tre mænd skal se under deres filmmarathon vides ikke, men de får uden tvivl problemer med at holde øjnene åbne.

73 timer og 38 minutter. Det er den rekord, der skal overgås, hvis man vil have den skandinaviske rekord i filmkigning. Tre unge mænd fra Aalborg vil gøre et seriøst forsøg og sætter sig derfor veludhvilede til rette i Hi-Fi Klubben på Vesterbro i Aalborg fredag kl. 16 med den ambition først at forlade stedet, når deres konkurrenter rundt omkring i Skandinavien er faldet i søvn. - Det er ikke urealistisk at holde sig vågen i tre døgn, siger en af de tre, Brian Lyhne Kristensen, og han ved nok, hvad han taler om. Som uddannet fitnessinstruktør har han lært en del om, hvad man kan udsætte sin krop for. - Det værste, man kan gøre, er at træne i at holde sig vågen. Man skal selvfølgelig sørge for ikke at være i søvnunderskud, når konkurrencen begynder, men vi har valgt at holde en normal døgnrytme op til konkurrencen og så i øvrigt holde os fra at se film i ugerne op til, så vi er "sultne", når det går løs. Ideen med et mesterskab i maratonfilmkigning startede i Norge sidste år. Og det var her, rekorden på 73 timer og 38 minutter blev sat. I år er det udvidet til et skandinavisk mesterskab, hvor 18 hold fra Danmark, Sverige og Norge dyster om en førstepræmie, bestående af naturalier fra Hi-Fi Klubben til en værdi af 60.000 kr. Præmien går til det hold, der kan holde sig vågen i længst tid, uanset om det er 10 eller 80 timer. Rekorden er kun æren værd. Brian Lyhne Kristensen, Christian Gasberg og Michael Nibe Mathiasen udgør Team Aalborg, som har forsynet sig med en lang række hjælpemidler, der skal forhindre dem i at falde i søvn. Blandt andet en elektrisk fluezapper. - Jeg har testet den, og det er virkelig ubehageligt med sådan et rap på øreflippen. Det alene gør, at jeg vil gøre alt for at undgå at falde i søvn, griner Brian Lyhne Kristensen. Indvortes vil de holde sig langt væk fra Redbull og andre koffeinholdige drikke og i stedet tanke naturlig energi i form af citron- og appelsinsaft. Konkurrencen holdes af Hi-Fi Klubben og SF Film, som har valgt en liste på 55 film dækkende alle genrer - fra Sex and the City til Ringenes Herre. Rækkefølgen ligger i øjeblikket til afstemning på nettet. - Det værste, jeg kan komme ud for, er nok en stumfilm. Ellers er der ikke umiddelbart genrer, der afskrækker mig på forhånd, siger Brian Lyhne Kristensen. Han og kammeraterne benytter også lejligheden til at gøre reklame for et par velgørende formål. Dels Movember-bevægelsen, hvor mænd lader overskægget gro for at skabe opmærksomhed om mænds helbredsproblemer, dels CRPS, en sjælden og meget smertefuld nervesygdom. Deltagerne på hvert enkelt konkurrencested overvåges af kontrollanter, tilses af sundhedspersonale og kan følges live på webcam via Hi-Fi Klubbens hjemmeside. Verdensrekorden i at holde sig vågen er i øvrigt 11 døgn, sat af en englænder i 2007.