Udland

Tre dræbt i skuddrama i mexicansk lufthavn

Tre politibetjente forsøgte at anholde mistænkte narkosmuglere i mexicansk lufthavn, men endte selv som ofre.

Tre dræbt i skuddrama i mexicansk lufthavn

Tre politibetjente blev dræbt af skud, da de forsøgte at arrestere mistænkte narkosmuglere i den internationale lufthavn i Mexico City.

En talsmand fra lufthavnen siger, at skuddramaet fandt sted mandag morgen lokal tid i et område af lufthavnens terminal to, hvor der ligger flere fastfood-restauranter.

- De påståede smuglere fandt sig selv omringet og åbnede ild mod betjentene, lyder det i en udtalelse fra det mexicanske sikkerhedsministerium.

To af betjentene døde på stedet, mens den tredje døde af sine kvæstelser på hospitalet, skriver ministeriet videre.

Rejsende og ansatte i den travle lufthavn kastede sig til jorden og løb mod toiletterne for at komme i sikkerhed, da skyderiet brød ud. Mindst 14 skud blev affyret, rapporterer Milenio TV.

Nogle vidner siger, at politiet fyrede skud mod deres kolleger, men det bliver modsagt af andre vidner.

- Jeg så betjente løbe efter en anden betjent, som de siden affyrede skud mod, siger Alejandro Suarez, der arbejder på et apotek i nærheden af restauranterne, til AFP.

- De var alle betjente, der skød efter hinanden. De var i hvert fald i uniform, siger en kvinde, der ønsker at være anonym til Milenio TV.

- Vi kastede os mod jorden. Der var fire civile, der skød mod politiet, siger et andet vidne til radiostationen Formato21.

Politiet har ikke udtalt sig om, hvorvidt de mistænkte skulle have klædt sig som betjente.

Flytrafikken fungerer som normalt til trods for episoden, oplyser landets transportmyndigheder.

Lufthavnen Benito Juarez er den andenmest travle lufthavn i Latinamerika med 24 millioner rejsende hvert år.

Lufthavnens terminal to åbnede for fem år siden, og den fungerer som hjemsted for flyselskaberne Aeromexico, LAN fra Chile og Panamas Copa Airlines.

/ritzau/AFP