Tre friskoler med fælles skoledag

Samarbejdet mellem tre nystartede friskoler fortsætter i form af skoleårets sidste Bootcamp på Friskolen Skallerup.

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Bootcampen var den tredje og sidste i dette skoleår. Privatfoto

SKALLERUP:Solen skinnede, humøret og aktivitetsniveauet var helt i top, da der blev budt velkommen til Bootcamp på Friskolen Skallerup. Skolegården genlød af glade stemmer, da dagen blev skudt i gang med fælles opvarmning, hvor alle sang og dansede.

Bootcampen var den tredje og sidste i rækken af dette års skoleårs fælles skoledage for eleverne på de tre nystartede friskoler. Lærerne har i fællesskab planlagt et undervisningsforløb, hvor alle 160 elever på tværs af alder og skole mødtes til en fælles skoledag, der satte sjov, bevægelse og ikke mindst samarbejde i fokus.
Friskolernes elever blev opdelt i hold på tværs af alder og skole. Holdene dystede i mange forskellige discipliner, hvor de blev belønnet lige så meget på deres samarbejde og kollektive opbakning som på deres præstation. Der blev danset Limbo, kørt med trillebør, båret vand, dyrket synkronsvømning og meget mere. Det medførte flittige tilråb og heppekor, der i den grad fremkaldte en god og naturlig tørst i det varme sommervejr. Det betød, at de deltagende forældre var på hårdt arbejde med uddeling af både vand og solcreme.
- Succesen gentages desværre ikke i samme form i det kommende skoleår, da Vrensted Friskole lukker, når indeværende skoleår afsluttes, fortæller skoleleder Lena Skovborg fra Friskolen Skallerup.
Men både i Lørslev og Skallerup er der ikke tvivl om, at samarbejdet fortsætter, og både elever og personale glæder sig til flere Bootcamps næste skoleår.
Som en elev sagde ved dagens afslutning:
- Det var rart at snakke med mine venner fra de andre friskoler.
- For mig som skoleleder betyder sådanne kommentarer, at samarbejdet mellem friskolerne giver grobund for gode og nære relationer, siger Lena Skovborg.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.