Tre læger nægter dna-fusk i faderskabssag

Læge var utro og gjorde anden kvinde gravid - fik hjælp til fifleri af to andre læger, mener anklager

Arkivfoto

Arkivfoto

LYNGBY:Mens en i dag 39-årig læge med sin kæreste gjorde, hvad han kunne for at undgå at få børn, var han i seng med en anden kvinde, som blev gravid.

Barnet - en pige - blev født i oktober 2010, men lægen gjorde en række krumspring for at undgå at blive ikendt faderskabet. Ifølge anklagemyndigheden var krumspringene ulovlige, og lægen er nu sammen med to andre læger tiltalt for overtrædelser af straffeloven.

- Jeg synes, det var overraskende. Hun havde fortalt mig, at hun var steril. Jeg forsøgte at snakke hende fra at få barnet, fortæller den 39-årige FM onsdag ved Retten i Lyngby.

Han fortæller desuden, at han og kæresten holdt en pause i deres forhold.

Brugte dna fra anden person

Ifølge anklagemyndigheden har FM i sine bestræbelser på ikke at blive ikendt faderskabet fiflet med en dna-prøve, som indgik i faderskabssagen.

Angiveligt har lægen ved hjælp af en urigtig erklæring fra en anden læge obstrueret faderskabssagen så meget, at retten til sidst forbarmede sig over lægen, som angiveligt var syg.

- For mig var det alvorligt. Jeg fik angstanfald, når jeg skulle have taget de her prøver, fortæller FM fra vidneskranken.

FM var i 2010 i gang med speciallægeuddannelsen inden for plastikkirurgi. Han fik på baggrund af lægeerklæringen lov til at få dna-prøven taget hos sin egen læge. Han fik en læge-bekendt til at stå for prøven, og ifølge anklagemyndigheden blev der nu fusket igen.

I stedet for dna fra FM kom der dna fra en anden person i prøveglassene, men lægen MI bedyrede over for Retten på Frederiksberg, hvor faderskabssagen kørte, at dna’et stammede fra FM.

Ny prøve viste andet resultat

Dna-prøven fastslog, at FM ikke var barnets far, og retten henlagde sagen, men barnets mor kærede til Østre Landsret. Landsretten endte med at sende sagen tilbage til Frederiksberg på grund af fejl i sagsbehandlingen.

I anden omgang endte FM med at afgive en dna-prøve på Retsgenetisk Afdeling, og den viste, at han var far til barnet. FM blev i foråret 2013 endelig ikendt faderskabet, og Retten på Frederiksberg anmeldte sagen til politiet.

Anklagemyndigheden ved Københavns Politi har anklaget de tre læger for forsøg på bedrageri. Lægerne MI og JA er tiltalt for stillingsmisbrug, og senioranklager Jakob Buch-Jepsen vil på den baggrund have dem frakendt retten til at arbejde som læger.

De træ læger nægter sig alle skyldige. Der ventes at falde dom i sagen i næste uge.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.