Tre lærere skrev sig til præmierne

To lærere vandt førstepræmien sammen, og én lærer fik både andenpræmien og tredjepræmien i skrivekonkurrencen Rebild Skriver.

Margit Sig
Tidligere forlagsredaktør Christian Bundegaard fik de forlegne smil frem hos de to vindere af førstepræmien i skrivekonkurrencen, Sonja Paulsen og Sandra Kirk Schouboe (th). Foto: Michael Koch
Litteratur 16. september 2010 22:03

Der var tre præmier i skrivekonkurrencen Rebild Skriver, og der blev også kåret tre vindere torsdag eftermiddag på Skørping Bibliotek. Men vinderne deltes lidt anderledes om præmierne, end det oprindelig var udtænkt af arrangørerne. Førstepræmien på 2000 kroner gik nemlig til makkerparret Sonja Paulsen og Sandra Kirk Schouboe for novellen "Fragmenter fra en bustur", mens både andenpræmien på 1000 kroner og tredjepræmien på 500 kroner gik til Torben Switzer for henholdsvis digtet "Den fattige rigdom" og digtet "For stor". Ingen er tabere Det var ingen ringere end tidligere forlagsdirektør på Gyldendal, Christian Bundegaard, der var hoveddommer i konkurrencen og også - efter en smule forsinkelse på rejsen til Skørping - overrakte præmierne til de glade lokale skribenter. - Det her er jo noget ret fantastisk. Man spørger folk et tilfældigt sted i Danmark, om de vil skrive, og hvis de får buddet og ramme, titel og mulighed, så kaster de sig ud i det. Det siger noget om, at Danmark stadig er et land med skrivende - og læsende - mennesker, fortalte Christian Bundegaard og begyndte præmieoverrækkelsen med en lille opmuntrende tale til de øvrige deltagere: - I konkurrencer er der vindere og tabere, men I er alligevel ikke tabere, for I har jo skrevet en tekst og har bidraget. I har ikke tabt muligheden for at skrive, måske tværtimod vundet muligheden for at skrive mere. Læs mere i NORDJYSKE Stiftstidende fredag.

Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...