Tre mænd sigtes efter ulovligt gaderæs på Avedøre Holme

Tre mænd er blevet sigtet efter et ulovligt gaderæs på Avedøre Holme fredag aften, oplyser politiet.

Tre mænd er blevet sigtet for deres roller ved et ulovligt gaderæs fredag aften. Den ene - en 22-årig - var ifølge politiet "starter", mens de to andre på 24 og 27 år var politispottere. (Arkivfoto)

Tre mænd er blevet sigtet for deres roller ved et ulovligt gaderæs fredag aften. Den ene - en 22-årig - var ifølge politiet "starter", mens de to andre på 24 og 27 år var politispottere. (Arkivfoto)

GLOSTRUP:Arrangører af et gaderæs på Avedøre Holme i København havde fredag aften opmålt og afmærket en 200 meter lang bane med start og mållinjer.

Mens "spottere" holdt udkig efter politiet, linede biler og motorcykler op to og to, hvorefter en såkaldt "starter" kaldte dem frem til startlinjen og gav tegn til start.

Dernæst kørte biler og motorcykler om kap - dør-om-dør - mellem tilskuerrækkerne.

Sådan beskriver Københavns Vestegns Politi gaderæset fredag aften, som ifølge politiet foregik på offentlig vej og er ulovligt.

Politiet skred ind, og tre mænd er blevet sigtet for deres roller ved gaderæset.

Den ene - en 22-årig - var ifølge politiet "starter", mens de to andre på 24 og 27 år var politispottere.

De er konkret sigtet for at medvirke til kapkørsel, fartoverskridelser og tilsidesættelse af væsentlige hensyn til færdselssikkerheden ifølge bestemmelser i færdselsloven og straffeloven.

Sigtelserne er resultatet af en færdselspolitiaktion rettet mod dem, som står bag organiseringen af de tilbagevendende arrangementer med afvikling af ulovligt gaderæs med kapkørsel på offentlige veje, fortæller politiet.

- Færdselssikkerheden er efter vores vurdering sat helt over styr, når man for fuld gas accelerer i fuld fart mellem mennesker.

- Det bliver tilfældigheder, som afgør, om det ender fatalt eller ej, siger leder af færdselspolitiet, politikommissær Claus Stoltenberg, Københavns Vestegns Politi, i en pressemeddelelse.

Politiet fortæller, at det tidligere har tiltalt deltagere i kapkørsler og beslaglagt deres biler.

- Under disse arrangementer - eller i periferien af dem - har vi før taget kørekort og biler efter grove fartovertrædelser blandt deltagerne.

- Men nu har vi identificeret nogle af de ellers anonyme arrangører bag disse ulovlige gaderæs, og dem kommer vi også til at have opmærksomheden rettet imod fremover, siger Claus Stoltenberg.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Politiet advarer efter brag i Aalborg: Hold jer væk fra disse flasker
Luk