Tre migranter hopper over bord fra strandet Mærsk-skib

I over en måned har nødstedte migranter været fanget på Mærsk-skib ud for Malta. Tre hoppede over bord.

4. august bad et maltesisk redningscenter Mærsk-skibet, "Maersk Etienne", om at sejle hen til migranterne, som var om bord en lille motorbåd, og være klar til at hjælpe, skulle der blive brug for det.

4. august bad et maltesisk redningscenter Mærsk-skibet, "Maersk Etienne", om at sejle hen til migranterne, som var om bord en lille motorbåd, og være klar til at hjælpe, skulle der blive brug for det.

KØBENHAVN:Situationen er tilsyneladende anspændt på et Mærsk-skib, der i mere end en måned har ligget ud for Malta med 27 migranter om bord.

Tre af migranterne sprang over bord søndag morgen. Det fremgår af et opslag på Twitter af Maersk Tankers, der er et af verdens største rederier inden for transport af olie og gas.

- Situationen på "Maersk Etienne" eskalerede i morges, da tre migranter hoppede over bord. Besætningen handlede hurtigt, og de reddede personer får nu den fornødne pleje.

- Vi beder fortsat om hurtig humanitær hjælp til de 27 migranter, der er strandet om bord på Etienne, står der.

Det fremgår ikke, om det var et forsøg på at nå til land på den sydeuropæiske østat Malta eller et udtryk for desperation.

Migranterne blev samlet op i tunesisk farvand, men det var Maltas kystvagt, der bad Mærsk hjælpe.

Blandt migranterne om bord er en gravid kvinde og et barn.

Skibet har ikke fået lov til at lægge til land med migranterne, hvilket har skabt en mere og mere uholdbar situation.

4. august bad et maltesisk redningscenter Mærsk-skibet, "Maersk Etienne", om at sejle hen til migranterne, som var om bord i en lille motorbåd, og være klar til at hjælpe, hvis der skulle blive brug for det.

Dagen efter evakuerede Mærsk-skibet migranterne fra båden, der kort tid efter sank.

Siden da har skibet med en besætning på 21 mand, som egentlig er på vej til Tunesien, ligget ud for Malta med en uafklaret situation, fordi Malta nægter at tage imod migranterne.

Den danske regering vil for alt i verden undgå, at migranterne kommer til Danmark, lød det tidligere på ugen.

Der er nedsat en dansk arbejdsgruppe, der arbejder på en løsning.

Maria Skipper Schwenn, direktør for sikkerhed, miljø og maritim forskning i Danske Rederier, mener, at situationen er uholdbar.

- Det er det, vi frygtede kunne ske, det er symbolet på, hvor svær den situation er, og hvor desperat den er. Der er gået en måned, og det er rekord tidsmæssigt for migranter om bord på et skib i europæiske farvand.

- Det er ikke noget, man gør uden risiko, der er tyve meter fra rælingen og ned til vandlinjen. Enhver ved, at man kan brække nakken eller ryggen på sådan et spring, og der er ingen garanti for, at de blev reddet op.

- Det blev de heldigvis, fordi det er en dygtig besætning, der er om bord på "Maersk Etienne", siger hun.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.