EMNER

Tre nordjyske kommuner i vækstens elite

Thisted, Aalborg og Morsø blandt de 10 bedste i ny rapport

Mo­gens Niel­sen: - Vi har på et tid­ligt tids­punkt fået øj­ne­ne op for, at glo­ba­li­se­rin­gen - selv om den også er en trus­sel - i end­nu hø­je­re grad er en mu­lig­hed.

Mo­gens Niel­sen: - Vi har på et tid­ligt tids­punkt fået øj­ne­ne op for, at glo­ba­li­se­rin­gen - selv om den også er en trus­sel - i end­nu hø­je­re grad er en mu­lig­hed.

NORDJYLLAND:Tre nordjyske kommuner er placeret blandt de ti bedste i en Ernst & Young-rapport, der rangerer landets 98 nye kommuner i forhold til, hvor gode de er til at fremelske vækstvirksomheder. De tre nordjyske top 10-repræsentanter i rapporten ”Entrepreneurship i Danmark” er Thisted, Aalborg og Morsø. Erhvervschef i Thisted, Flemming Toftdahl-Olesen, glæder sig over rapporten. Men er ikke overrasket. - Vi har mange små og mellemstore fremstillingsvirksomheder. Det er dem, nogen kalder gårsdagens virksomheder, men det viser sig jo, at de har et stort udviklingspotentiale, siger Flemming Toftdahl-Olesen. Nøglen er samarbejde Han fremhæver den lave arbejdsløshed på 2,6 procent i Thisted Kommune, som bevis på, at arbejdspladserne inden for traditionel fremstilling ikke er flyttet ud af landet. - Mange virksomheder samarbejder. Men det er ikke formaliserede klynger. Det handler snarere om sund fornuft, hvor man udnytter hinandens spidskompetencer. På den måde holder man sig til at lave det, man er bedst til. Og så bruger man naboen til det, han er bedst til, siger Flemming Toftdahl-Olesen. Mogens Nielsen, formand for Dansk Industri Thy/Mors og administrerende direktør på Sjørring Maskinfabrik i Thisted, ser rapporten som bevis på en konkurrencedygtig egn. - Det viser, at der er kreativitet i Thy og på Mors. Selv om vi har mange fremstillingsvirksomheder, er der bragt megen produktionsteknisk viden ind, som gør, at vi producerer effektivt, siger Mogens Nielsen. Han hæfter sig desuden ved, at mange virksomheder har forstået at udnytte globaliseringen. - Vi har på et tidligt tidspunkt fået øjnene op for, at globaliseringen - selv om den også er en trussel - i endnu højere grad er en mulighed. Også de mindre virksomheder kigger mod udlandet og satser på eksport, siger Mogens Nielsen. I Ernst & Youngs rapport kommer Thisted ind som nummer syv. Aalborg er nummer otte, og Morsø nummer ni. Blandt de ti bundskrabere i rapporten er Læsø eneste nordjyske kommune.