Tre personer ryger i fængsel for kæmpe joints-produktion

15 personer er varetægtsfængslet efter fund af millioner af kroner og udstyr til fremstilling af hash-joints.

Tre personer ryger i fængsel for kæmpe joints-produktion

Tre personer er sent torsdag aften blevet idømt en højst usædvanlig straksdom, efter Københavns Politis storstilede aktion mod organiseret produktion af joints til Pusherstreet på Christiania.

- Straksdomme i denne sagkategori er meget usædvanlige i København, så de har nok ligget lige til højrebenet, siger politikommissær Steffen Thaaning Steffensen fra Task Force Pusherstreet, Københavns Politi, i en pressemeddelelse.

- En straksdom af denne varighed betyder normalt løsladelse med indkaldelse til senere afsoning, og det er også sket i disse tilfælde, forklarer Steffen Thaaning Steffensen.

De tre tiltalte erkendte i retten, at de havde produceret joints af fire til fem kilo hash. To personer fik et halvt års fængsel, mens den sidste må bag tremmer i fem måneder.

Desuden er 15 personer blevet varetægtsfængslet i tre uger - heraf tre i isolation. Tre personer blev løsladt i retten.

Københavns Byret benyttede to retssale til grundlovsforhøret af de 21 personer, som anklagemyndigheden ved politiet i København forsøgte at få fængslet.

Betjente ransagede onsdag og torsdag forskellige steder i København, Nordsjælland og på Københavns Vestegn. Her fandt politiet blandt andet rør og papir til joints-produktion, gryder til opvarmning, diverse kværne samt 13,5 kilo pengesedler.

Politiet mener, at der er tale om en produktion på ikke under 270.000 joints, som fortrinsvis skulle sælges i Pusherstreet på Christiania.

Den store mængde kontanter er talt op til 2.396.500 kroner, oplyser politiet. Torsdag har et særligt uddannet ransagningshold grundigt gennemsøgt den lejlighed, hvor pengene var skjult.

Godt gemt væk bag gipsvægge og andre steder fandt man yderligere 331.600 kroner samt guldsmykker.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst