Politik

Tre personer skal styre regeringens ghettoplan

Om nogle få uger vil regeringen løfte sløret for, hvem der skal stå i spidsen for storstilet ghettoudspil.

Regeringen præsenterede torsdag sit ghettoudspil i Mjølnerparken i København. Foto: Scanpix/Mads Claus Rasmussen

Regeringen præsenterede torsdag sit ghettoudspil i Mjølnerparken i København. Foto: Scanpix/Mads Claus Rasmussen

Knap halvdelen af ministerholdet var torsdag med til at præsentere regeringens ghettoudspil.

Anført af statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) var i alt otte ministre mødt op i Mjølnerparken i København for at fortælle om de 22 tiltag, som skal være med til at afvikle ghettoerne helt i 2030.

Det bliver dog ifølge Ritzaus oplysninger ikke en specifik minister, som får det overordnede ansvar for at sørge for, at ghettoplanen løser opgaven.

Regeringen vil inden længe præsentere tre "ghettorepræsentanter", som skal sørge for, at indsatsen mod ghettoer bliver implementeret.

Det sagde Løkke på pressemødet.

- Vi udnævner tre ghettorepræsentanter, som på regeringens vegne får ansvaret til at følge dette til dørs over for kommunerne, over for boligorganisationerne, og melde tilbage til regeringen, så vi fastholder fokus.

- Jeg har været længe nok i politik til at vide, at nu snakker vi om det her, og i næste uge snakker nogen om noget andet.

- Vi skal sørge for, at hele det her pres stadig er der. Det er derfor, at jeg tror, at vi med det her kan gøre en rigtig forskel, sagde Løkke.

Det bliver ifølge Ritzaus oplysninger Økonomi- og Indenrigsministeriet, som udpeger de tre såkaldte ghettorepræsentanter.

Fredag indledes de politiske forhandlinger om udspillet. Det sker hos økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille (LA).

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst