Tre tidligere terrormistænkte skal i retten

Sagen mod tre mænd, som PET først mistænkte for terror, indledes onsdag. Tiltalen går nu på ulovlige våben.

Tre tidligere terrormistænkte skal i retten

Da tre unge mænd blev anholdt i april på Hareskov Station ved København, var meldingen fra Politiets Efterretningstjeneste (PET) alvorlig: Et terrorangreb var blevet forhindret.

Selv justitsminister Morten Bødskov (S) var på dupperne og sagde, at anholdelserne "understreger jo alvoren i den trussel, som Danmark står overfor."

Dog gik der ikke lang tid, før PET ikke længere ville udtale sig om sagen, og kort tid efter tog den en uventet drejning.

De tre mænd blev ved det efterfølgende grundlovsforhør ikke sigtet for terror, og fire måneder senere konkluderede politiet, at der ligeledes ikke kunne rejses tiltale for terrorvirksomhed.

Men på trods af, at de tre mænd var renset for terrormistanken, fastholdt PET, at det var nødvendigt at lufte mistanken.

- PET fandt i den konkrete sag, at det var nødvendigt at udtale sig om anholdelsen og sigtelsen, men også om den mistanke som fortsat blev efterforsket, skrev PET-chef Jakob Scharf til Ritzau i slutningen af august.

PET-chefen skrev videre:

- Det skyldes blandt andet, at der på tidspunktet for anholdelsen ikke var sikkerhed for, at den konkrete trussel var afværget, og at det derfor kunne være nødvendigt at gennemføre omfattende og for offentligheden meget synlige sikkerhedsforanstaltninger.

Da mændene blev pågrebet den forårsdag på Hareskov Station, var de i besiddelse af to AK-47 automatgeværer.

Det viste sig senere, at det var en PET-agent, som under dække havde leveret de to maskingeværer til mændene, som i dag er mellem 22 og 24 år..

Onsdag skal de så i Retten på Frederiksberg. Denne gang lyder den primære tiltale på forsøg på ulovlig våbenbesiddelse under særligt skærpende omstændigheder.

Når mændene kun tiltales for forsøg på besiddelse, skyldes det, at våbnene ikke var funktionelle.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst