Tre unge godt i gang med ny virksomhed

De tre studerende får iværksætterlegat til videreudvikling af e-shoptimizer

Fra venstre Henrik Lundum NOVI samt Morten Brodersen Jensen, Thomas Holm Thomsen og Jonathan Toftegaard Hansen. Privatfoto
Aalborg 17. april 2018 10:00

AALBORG: NOVI har udråbt tre studerende på Aalborg Universitet som modtagere af et nyt iværksætterlegat på hele 250.000 kroner.

NOVI stiftede sidste år et nyt iværksætterlegat på 250.000 kroner til de 9.-/10.-semesters studerende på Aalborg Universitet, som kan præsentere en forretningsidé med et så bæredygtigt potentiale, at konceptet kan omsættes til en ny virksomhed i Aalborg. Modtagerne af legatet er Morten Brodersen Jensen, Thomas Holm Thomsen og Jonathan Toftegaard Hansen, der sammen har skabt virksomheden e-shoptimizer. De tre modtagere kan således indkassere en kvart million til virksomhedens videre udvikling.

e-shoptimizer er allerede etableret som virksomhed, og de tre softwareingeniørstuderende har i løbet af studietiden arbejdet intenst på at få softwaren bag e-shoptimizer gjort salgsklar. Som en del af NOVI-legatet får de tre studerende adgang til en attraktiv kontorplads på NOVI i et år samt regnskabsassistance og juridisk bistand. Det bringer legatet op på 300.000 kroner.

e-shoptimizer har specialiseret sig i at hjælpe e-butikker med at overvåge priser, leveringstid og lagerstatus i konkurrerende webshops. Det betyder, at man med e-shoptimizers værktøj kan automatisere et ellers meget tidskrævende arbejde, hvilket for mange e-butikker fylder en stor del af arbejdsdagen. Vil man være attraktiv for søgemaskinerne på nettet, er det nemlig netop parametre som pris, leveringstid og lagerstatus, der vægter højt for forbrugerne. På baggrund af konkurrenternes data tillader e-shoptimizers værktøj derfor, at man kan justere parametrene for ens egne produkter, så webshoppen bliver så attraktiv som mulig.

- Blandt alle ansøgerne var der ingen tvivl om, at e-shoptimizer leverede det bedste pitch samtidig med, at dommerkomitéen bag legatet vurderede, at idéen har det bedste potentiale til at udvikle sig til en succes, der kan skabe arbejdspladser i Aalborg. Derfor har vi med stor tilfredshed uddelt legatet og NOVI-pakken til Morten Brodersen Jensen, Thomas Holm Thomsen og Jonathan Toftegaard Hansen, siger adm. direktør i NOVI Henrik Lundum, der sammen med Dorte Stigaard, director of innovation på AAU, og iværksætteren Mads Peter Veiby udgør dommerkomitéen.

- e-shoptimizer har allerede fået de første kunder, og efter sommer er vi to, der går på fuld tid i virksomheden. Vi har også allerede den første medarbejder i kikkerten, og med legatet fra NOVI står vi dermed optimalt rustet til at skabe en rigtig arbejdsplads. Det er vi meget stolte af, og legatet er virkelig noget af det, der gør det attraktivt at studere i Aalborg, siger Jonathan Toftegaard Hansen på vegne af den nystiftede virksomhed.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...