Treårig dreng dør af ebolavirus i DR Congo

Fem måneder efter landets seneste ebolaudbrud har DR Congo registreret et nyt tilfælde af det dødelige virus.

Fra august 2018 til juni 2020 mistede 2287 personer livet under det værste ebolaudbrud i DR Congos historie. Fredag har myndighederne registreret et nyt tilfælde af virusset fem måneder efter afslutningen på det seneste udbrud. (Arkivfoto)

Fra august 2018 til juni 2020 mistede 2287 personer livet under det værste ebolaudbrud i DR Congos historie. Fredag har myndighederne registreret et nyt tilfælde af virusset fem måneder efter afslutningen på det seneste udbrud. (Arkivfoto)

BENI:Myndighederne i DR Congo har registreret et enkelt tilfælde af det dødelige ebolavirus.

Det oplyser regeringen fredag.

Udmeldingen kommer, fem måneder efter at det seneste udbrud af virusset i landet blev bragt under kontrol.

- Sagen drejer sig om en treårig dreng, der blev indlagt og døde på hospitalet den 6. oktober, oplyser sundhedsministeriet i en meddelelse.

Ifølge ministeriet blev drengen smittet i byen Beni i provinsen North Kivu i den nordøstlige del af landet.

En prøve fra barnet blev senere sendt til provinshovedstaden, Goma, hvor det blev bekræftet, at den var positiv for ebola.

Ifølge sundhedsministeriet er der allerede blevet indsat flere hold i området til at spore og overvåge omkring 100 nære kontakter til drengen.

Holdene af sundhedsarbejdere skal også hjælpe med at desinficere regionens sundhedsfaciliteter.

- Takket være erfaringerne vi har gjort os med at håndtere ebolavirusset under tidligere epidemier, har vi tiltro til, at vores beredskab vil lykkes med at få denne epidemi under kontrol så hurtigt som muligt, oplyser ministeriet.

DR Congo erklærede i maj landets 12. ebolaudbrud for afsluttet. Den gang blev 12 personer smittet med ebola. Seks personer mistede livet, mens hundredvis af mennesker blev vaccineret.

Udbruddet begyndte i februar i North Kivu. Det skete i et område, der mellem august 2018 og juni 2020 gennem det værste udbrud af ebola i DR Congos historie.

I den periode blev 3470 smittet med virusset, mens 2287 personer mistede livet.

Ebola forårsager typisk alvorlig feber og kan i værste fald føre til blødninger, der ikke kan stoppes, hvilket ofte har en dødelig udgang. Virusset smitter ved tæt kontakt med syge menneskers kropsvæsker.

Ebolavirusset blev først gang opdaget i det centrale Afrika i 1976.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Skandinavisk koncern køber ikonisk nordjysk ferieresort
Luk