Natur

TREC-stævner i Aalbæk Rideklub

Aalbæk plantage danner rammen om orienteringsridt

Så er der TRECK i Aalbæk plantage - arrangeret af Aalbæk Råbjerg Rideklub. Arkivfoto: Ulrik Bang.

Så er der TRECK i Aalbæk plantage - arrangeret af Aalbæk Råbjerg Rideklub. Arkivfoto: Ulrik Bang.

SKAGEN:Igen i år arrangerer Aalbæk Råbjerg Rideklub TREC stævner - det første lørdag den 24. maj fra kl. 9 - det næste lørdag den 20. september.

De ryttere, der deltog i sidste års stævner, fandt den ny form for konkurrence udfordrende og sjov at deltage i.

Aalbæk plantage danner rammen om orienteringsridt på enten otte, 12 eller 15 km i et afvekslende terræn. Når det er gennemført, skal der vises gangarter og klares forhindringer og øvelser på rideklubbens baner. Dansk Rideforbund har udviklet stævneformen som en breddeaktivitet, der henvender sig til både rutinerede ryttere og begyndere.

- Kendskabet til TREC breder sig stille og roligt, men det tager ekstra lang tid at få Nordøstvensyssels ryttere på banen. Fra de nærmeste fem rideklubber under Dansk Rideforbund er kun tilmeldt én rytter ved tilmeldingsfristens udløb. Til gengæld kommer der ekvipager helt fra Skive og Lemvig, oplyser Anne Pontoppidan

I alt har syv ryttere meldt sig til den krævende 15 km rute, der skal rides på kun halvanden time, hvis man vil opnå flest point. Ingen ved, om det overhovedet er muligt i det sandede kuperede terræn, da de to deltagere ved sidste års stævne for vild undervejs. Både hest og rytter skal være i god kondition til den rute.

- Kondition er måske dét, der mangler her i foråret, siden så få vil være med, men otte kilometer ruten kan nås i skridt på den afsatte tid, og bliver hesten træt undervejs, er det tilladt at stå af og trække den. Alle er velkomne til at være med som publikum. Måske får de lyst til selv at være med næste gang, slutter. Anne Pontoppidan.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst