Trekløver vil lade offentligt forbrug vokse 0,3 procent

Der bliver hverken tale om nulvækst eller minusvækst under den nye regering, fremgår det af regeringsgrundlag.

Det mest ambitiøse, liberale regeringsgrundlag, Danmark nogensinde har set. Sådan har Liberal Alliances politiske leder, Anders Samuelsen, på forhånd karakteriseret det regeringsgrundlag, der præsenteres søndag.

Alligevel bliver der ikke tale om, at partiets mål om at mindske den offentlige sektor, bliver til virkelighed, fremgår det af regeringsgrundlaget.

Det offentlige forbrug vil vokse 0,3 procent årligt, hvis den politik, regeringen ønsker, bliver gennemført, fremgår det.

Regeringen vil til foråret fremlægge en opdateret plan for dansk økonomi frem til 2025.

Det var netop forhandlingerne om 2025-planen, der gik så meget i hårdknude, at statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) besluttede at invitere LA og K med i regeringen.

Mens Liberal Alliance har talt for egentlig minusvækst i det offentlige forbrug, gik Venstre til valg på nulvækst.

- Der har været en tendens til, at man har interesseret sig for det forkerte. Altså den her vækst i det offentlige forbrug. Men det er kun en del af billedet, siger Lars Løkke Rasmussen ved præsentationen søndag.

- Vi har et mål om, at de offentlige udgifter skal fylde noget mindre, og den private sektor skal fylde noget mere, siger Lars Løkke Rasmussen.

Heller ikke De Konservative er vilde med at lade det offentlige forbrug vokse. Men partiformand Søren Pape Poulsen (K) erklærer sig alligevel tilfreds:

- Det vigtigste er at skabe et samfund, hvor den private økonomi vokser mere end den offentlige, siger han.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.