Trepart: HK-formand langer ud efter Børsting

Efter de kuldsejlede trepartsforhandlinger mener HK-formand, at tiden er løbet fra LO som hovedorganisation.

Trepart: HK-formand langer ud efter Børsting

Trepartsforhandlingerne kuldsejlede forrige uge efter et kaotisk forløb, hvor uenighed om afskaffelse af ferie- og helligdage blev det springende punkt, hvilket nu udløser kritik af LO's formand, Harald Børsting.

Det er HK Kommunals formand, Bodil Otte, som over for DR Nyheder slår fast, at "man kunne have gjort det her meget, meget bedre", og at LO-toppens håndtering af forhandlingerne har været "noget rod og dårligt håndværk".

- Jeg synes, at vi har rodet rundt i LO og diskuteret Store Bededag, men vi har ikke fået frem i offentligheden, hvad det var, vi gerne ville.

- Hvis LO-formanden havde villet tage den dagsorden, så havde han sikkert også fået den tv-tid, der skulle til for at fortælle den historie. Der synes jeg, vi har været alt for defensive, siger Bodil Otto til DR. Nyheder.

HK har tidligere drøftet, om man skal melde sig ud af LO-familien og i stedet melde sig ind i hovedorganisationen FTF. Her er omkring en halv million offentligt ansatte organiseret.

Ifølge DR er trepartsforliset vand på den mølle.

- Det her har da forstærket den diskussion hos mig og mit bagland, siger Bodil Otto.

Allerhelst ser hun, at hele LO går den samme vej. For de forliste trepartsforhandlinger har ifølge Bodil Otto bevist, at tiden er løbet fra LO som hovedorganisation.

- Slå LO og FTF sammen. Lav én ny, stærk hovedorganisation. Man ville stå stærkere, i stedet for at der er mange, der står og småråber på sidelinjen, siger HK Kommunals formand til DR Nyheder.

HK Kommunal har cirka 70.000 medlemmer og er den næststørste af HK's fire sektorer.

/ritzau/