Trepartsforhandlingerne bliver langvarige

Trepartsforhandlingerne er for alvor startet mandag, men parterne er ikke kommet hinanden nærmere.

Trepartsforhandlingerne bliver langvarige

Der er lang vej hjem.

Den første reelle dag i trepartsforhandlingerne har ikke for alvor rykket ved udsigterne til, at parterne kan nå frem til en aftale.

- Lad os sige det sådan: Vi talte os ikke længere fra hinanden i dag. Der er stadig lang vej til enighed og mange detaljer, der skal på plads, siger formanden for LO, Harald Børsting, da han mandag kommer ud fra trepartsforhandlingerne i Finansministeriet.

Der er dog bred enighed "hele vejen rundt om bordet" om at gøre noget for unge arbejdsløse, lyder det fra finansminister Bjarne Corydon (S).

Han er dog enig i, at parterne foreløbig ikke er kommet nærmere en aftale.

- Vi har ikke knækket nødderne endnu, men der kom vægtige argumenter på bordet, og debatten var meget konstruktiv, siger en moderat optimistisk finansminister.

- Jeg tager ikke en trepartsaftale for givet. Men vi har sagt, at vi går efter at lave en aftale inden sommerferien. Så må vi jo se, hvornår jeg får sommerferie, tilføjer Bjarne Corydon.

Bente Sorgenfrey, formand for FTF, siger efter dagens trepartsforhandlinger, at hun vurderer chancerne for at nå frem til en aftale som fifty-fifty.

- Jeg er lidt mere skeptisk nu, end jeg var, før forhandlingerne gik i gang, siger hun.

Bente Sorgenfrey efterlyser en debat om vækstinitiativer.

- Der går nogle år, før vi får brug for at arbejde noget mere, og det kræver, at vi gør noget for at sætte gang i væksten, siger formanden for FTF, der er hovedorganisation for blandt andre lærere og sygeplejersker.

Og Bjarne Corydon vil gerne tale om vækst.

- Vi arbejder dag og nat på at skabe flere arbejdspladser. Hvis vi skaber flere arbejdspladser, og vi arbejde mere, bliver vi et rigt samfund, siger han.

Bente Sorgenfrey ønsker desuden, at psykisk arbejdsmiljø og ungdomsarbejdsløshed skal være centrale emner i forhandlingerne.

/ritzau/