Atletik

Triatlet har tunet Tom K. til Le Mans

Ironman-løber fra Skagen holder racerkøreren Tom Kristensen i topform

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

På to hjul må Tom kæmpe for at følge med triatleten. Fra lørdag klokken 15 og 24 timer frem skal han bevise, at der ikke er nogen, der kan følge med ham på fire hjul, når han kæmper for at vinde Le Mans for 9. gang. Foto: Grete Dahl

NORDJYLLAND:- Det er hårdere hvert eneste år.

Sådan lyder det fra racerkøreren Tom Kristensen forud for 24-timers løbet Le Mans, som han har deltaget i 16 gange og i denne weekend skal forsøge at vinde for 9. gang.

Det er ikke nok blot at være god til at køre bil for at være racerkører på topplan. Man skal også være i fremragende fysisk form, fordi der er så stort et fysisk pres på kørerne, mens de sidder i bilen.

- I de moderne racerbiler kan man godt få ondt af sig selv. Nedbremsningerne er meget hårde, og svinghastighederne er blevet hurtigere og hurtigere. Bilerne skal hele tiden optimeres, forklarer Tom Kristensen, der godt kan mærke, at det tager længere tid for kroppen at restituere i takt med, han er blevet ældre.

Ny personlig træner

- Det er fordi, Tom er i så god form, at han år efter år kan slå de unge kørere.

Ordene kommer fra Rasmus Lynglund, der har dyrket triatlon de seneste 15 år, kvalificeret sig til VM i halvironman i september og nu er blevet personlig træner for Tom Kristensen.

I foråret har Rasmus herset rundt med Tom i især Skagen Plantage, hvor Tom har et sommerhus i nærheden, mens Rasmus bor i byen og arbejder på sin egen klinik.

NORDJYSKE mødte de to herrer en uge før Le Mans til en snak om, hvordan Tom Kristensen i en alder af 45 år stadig holder sig i god form.

Læs mere om de to nordjyske sportsfolks samarbejde i dagens NORDJYSKE Stiftstidende.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst