Tricktyv forsøger at snyde varmekunder

Ukendt mand snyder ældre - påstår han er fra Fjerritslev Fjernvarme

Ældre borgere har oplevet at få besøg af tyven, der udgiver sig for at være fra fjernvarmen. Men manden er ikke kommet for at tjekke fjernvarmen, men for at stjæle fra de ældre borgere. ?Arkivfoto: Torben Hansen

Ældre borgere har oplevet at få besøg af tyven, der udgiver sig for at være fra fjernvarmen. Men manden er ikke kommet for at tjekke fjernvarmen, men for at stjæle fra de ældre borgere. ?Arkivfoto: Torben Hansen

FJERRITSLEV:Fjerritslev Fjernvarme har valgt at sende en akut besked ud til alle de kunder, der er tilmeldt sms-ordningen, for at advare mod en mand, der udgiver sig for at være fra fjernevarmeværket, blot for at snige sig ind i beboerens hjem og stjæle de værdier, han kan finde.

Fra Fjerritslev Fjernvarme er man dybt bekymrede og valgte derfor at slå alarm for fuld styrke, fortæller driftsleder Kenny Lundtoft.

Manden, der har udgivet sig for at være fra Fjerritslev Fjernvarme, var ikke iført det gule tøj, firmaets medarbejdere ellers altid har på på arbejde - og for nogle borgere fik det alarmklokkerne til at ringe - men desværre ikke for alle, fortæller Kenny Lundtoft.

En ældre borger har blandt andet fået stjålet 4000 kroner i kontanter af tyven.

Manden bliver beskrevet som 25 til 30 år gammel, ret høj og spinkel af statur. Han har i de tilfælde, hvor han har forsøgt at komme ind i primært ældre borgeres hjem, været iført joggingtøj og en lille taske - med andre ord en påklædning, som ingen af medarbejderne i Fjerritslev Fjernvarme vil iklæde sig på arbejde.

Samtidig har fjernvarmeværkets medarbejdere også altid deres bil med sig, der som regel vil stå parkeret foran huset, fortæller Kenny Lundtoft.

Skulle man alligevel være i tvivl om, hvorvidt det er en af medarbejderne fra fjernvarmen, der banker på, lyder anbefalingen, at man ikke lukker vedkommende ind, men straks ringer til Fjerritslev Fjernvarme for at høre, om de har sendt en medarbejder ud til adressen.

Skulle det ikke være tilfældet, bør man ikke lukke manden ind, understreger Kenny Lundtoft, der håber at kunne nå så langt ud som muligt med sin besked til blandt andet ældre borgere, der måske ikke har fået beskeden om tyven via sms-ordningen eller læst om sagen på fjernvarmens hjemmeside.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.