Tyveri

Ældre damer blev snydt af tricktyve

Tre ældre kvinder i Hjørring, Kaas og Brønderslev fik i weekenden besøg af tricktyve

Arkivfoto

Arkivfoto

VENDSYSSEL:Tre ældre nordjyske kvinder er i løbet af weekenden blevet snydt af to kvinder, som uanmeldt dukkede op hos de ældre damer i henholdsvis Kaas, Hjørring og Brønderslev. Den første der fik besøg var en 74-årig kvinde på Mozartvej i Brønderslev. Omkring klokken 19.30 ringede to udenlandske kvinder på døren. De påstod, at de var læger, som skulle tilse den sengeliggende kvinde.

- Den 74-årige lukkede de to udenlandske kvinder ind, men da hun fattede mistanke til dem, tilkaldte hun samtidig hjemmehjælperen, fortæller politikommissær Peter Skovbak fra Lokalpoliti i Frederikshavn.

Det ser ikke umiddelbart ud som om, at de to falske læger havde stjålet noget fra den 74-årige, som kun kan give et sparsomt signalement af kvinderne. Hun fortæller, at den ene kvinde var højere end den anden.

Lørdag mellem klokken 11.20 og 11.40 var det en 85-årig dame på Vester Alle i Hjørring, som fik besøg af formentlig to kvinder, som påstod at de kom fra hjemmeplejen. Det oplyser politiassistent John Clemmensen fra Lokalpoliti i Hjørring. Den 85-årig er dårligt hørende, så hun kunne ikke oplyse, hvilket sprog kvinderne talte. Efter besøget kunne man konstatere, at der var blevet stjålet nogle smykker. Den ældre dame har forklaret, at den ene kvinde var omkring 40 år, ca. 160 cm og havde mørkt, krøllet/kruset hår. Hun var desuden iført en halvlang frakke, mørke bukser og brune strikhandsker med farvet mønster.

I Kaas fik en 82-årig kvinde lørdag omkring klokken 13-13.30 besøg af to kvinder, som talte et fremmedsprog - måske østeuropæisk. De to fremmede kvinder havde medbragt en brun konvolut - men det er uvist hvordan de kom ind i den ældre kvindes bolig. Da de fremmede var væk, manglede der kontanter i den ældre kvindes tegnebog. Den ene af kvinderne var 23-27 år, 170 cm, almindelig af bygning og med sort halvlangt, krøllet hår. Den anden var 25-28 år, 165 cm og kraftig af bygning.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst