Tro på fremgang trods stort tab

HP Byg fik minus 13 millioner kroner før skat på bundlinjen

Flemming Junker
Henrik Petersen: - Vi vinder nu en større andel af udbud og konkurrencer.
Virksomhedsøkonomi 28. februar 2013 10:51

NORDJYLLAND: Entreprenørvirksomheden HP Byg med afdelinger i Harken og Aalborg kom ud af 2012 med et resultat før skat på minus 13 millioner kroner, men alligevel har ledelsen stor tro på fremtiden.

Sagen er, at man stadig lider under eftervirkningerne af en rekonstruktion af firmaet i 2011.

HP Byg har siden 1. november 2011 været ejet af KGH Holding, Grindsted A/S og Sobico ApS. I et ønske om at viske tavlen ren i forhold til den tidligere turbulente økonomiske situation har man bogført tilgodehavender med relation til selskaber under den tidligere ejer, HP Gruppen, på i alt 21 millioner kroner som tab.

Alligevel ser man som sagt lyst på fremtiden, hvilket også skyldes, at årsregnskabet viser et positivt driftsresultat på 6,7 millioner kroner.

Desuden har virksomheden, som beskæftiger 125 ansatte, øget både aktivitetsniveau, ordrebeholdning og indtjening. Desuden viser regnskabet et solidt økonomisk fundament med en egenkapital på 17 millioner kroner og en likvid beholdning på 28 millioner kroner.

Administrerende direktør Henrik Petersen fra HP Byg fremhæver desuden, at virksomheden ligger inde med en historisk høj ordrebeholdning på godt 200 millioner kroner.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...