Trods brandfare: Nordjyder oplader stadig mobiltelefonen om natten

Mere end halvdelen af nordjyderne ser stort på Sikkerhedsstyrelsens anbefalinger, viser ny undersøgelse

Arkivfoto

Arkivfoto

NORDJYLLAND:Du kender det sikkert. Din mobiltelefon har været i brug hele dagen, og når du nærmere dig sengetid, så trænger den alvorligt til en opladning.

Mere end halvdelen af nordjyderne, 53 procent, sætter stadig telefonen til opladning om natten, selvom Sikkerhedsstyrelsen fraråder det, da opladeren kan udgøre en brandfare. 28 procent lader telefonen op i dagtimerne, og 22 procent vælger aftenen til formålet.

Det viser en undersøgelse, som TNS Gallup har lavet for Gjensidige Forsikring og Nykredit Forsikring.

Opladerbrande kan undgås

Det er den varme, opladeren og telefonen udvikler under opladning, som i værste fald kan resultere i brand.

- En brand i hjemmet kan ofte undgås, hvis der bliver reageret hurtigt nok. Vi oplever desværre, at brande opstår ved, at eksempelvis varme opladere og telefoner ligger i sofaen eller sengen, og dermed antænder sig selv og andet brandbart materiale. Ligger man og sover, er der risiko for, at man ikke opdager det, og det kan blive fatalt, siger Kim Rud-Petersen, koncerndirektør Nordic i Gjensidige Forsikring i en pressemeddelelse.

Kun få ændrer vaner

Kun få nordjyder har i praksis ændret vaner, selvom de er bekendt med, at mobilopladeren risikerer at antænde en brand.

Det ses også af tallene, hvor kun 15 procent af nordjyderne svarer ja til, at deres opladningsvaner har ændret sig. Næsten tre ud af fire, 73 procent, gør, som de hele tiden har gjort.

Men Kim Rud-Petersen slår fast:

- De mange historier, der har været fremme omkring brande i mobilopladere, viser, at det er en rigtig dårlig idé at oplade telefonen om natten.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.