Trods Eriksen-mål: Tottenham skuffer mod Benfica

Foto: AFP Photo, Glyn Kirk

Foto: AFP Photo, Glyn Kirk

London, Torsdag /ritzau/

Benfica tog en fortjent 3-1-skalp ude mod Tottenham i Europa Leagues 1/8-finale.

På trods af en flot Christian Eriksen-scoring måtte Tottenham indkassere et 1-3-nederlag hjemme mod Benfica i det første opgør i Europa Leagues 1/8-finaler.

Benficas træner, Jorge Jesus, havde ellers på forhånd meldt ud, at det portugisiske mesterskab har absolut førsteprioritet i denne sæson, og derfor havde gæsterne valgt at spare et par af profilerne torsdag aften.

Men det kunne ikke ses, at det var et reservespækket Benfica-hold, der troppede op på White Hart Lane. Udeholdet styrede begivenhederne mod et Tottenham-hold, der stadig så ramt ud efter weekendens 0-4-nederlag til Chelsea.

Efter 29 minutters spil blev udeholdets spanske kantspiller Rodrigo sendt af sted alene mod målmand Hugo Lloris, og spanieren drejede flot bolden ind i fjerneste hjørne med en følt inderside.

Værterne havde igen danske Christian Eriksen, der har siddet ude i flere kampe med en rygskade, med i startopstillingen. Men Eriksen havde det i første halvleg tydeligvis svært på venstrekanten, der ikke er danskerens favoritposition.

Tottenham, der ikke var kommet frem til det store i de første 45 minutter, kom bedre ud til anden halvleg, og angriberen Emmanuel Adebayor burde have udlignet efter fint Christian Eriksen-oplæg.

Men i stedet fik Benficas tårnhøje midterforsvarer Luisao lov at stå helt udækket ved et hjørnespark, og brasilianeren kunne heade 2-0-målet i kassen.

Fem minutter senere fik Tottenham frispark et par meter fra Benfica-feltet, og det drejede Christian Eriksen op i målhjørnet med den største selvfølgelighed. Det var anden Europa League-kamp i træk, at danskeren scorede direkte på frispark.

Målet tilførte hjemmeholdet ny energi, men det kneb med at komme frem til chancer mod Benfica-defensiven, der ikke havde lukket mål ind i de foregående otte kampe.

Og det lykkedes heller ikke Tottenham at score igen, og så kunne Luisao i stedet tordne 3-1-målet i nettet og sikre Benfica en flot sejr i London.

Der er returopgør i Portugal om syv dage.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.