Trods faldende indtægter: Overskud til Danske Bank

Danske Bank er tilfreds med deres halvårsregnskab trods faldende indtægter.

til bm business f Danske Banks topchef Thomas Borgen Foto: Scanpix/Søren Bidstrup

til bm business f Danske Banks topchef Thomas Borgen Foto: Scanpix/Søren Bidstrup

Danske Bank kommer ud af årets første seks måneder med et nettoresultat på 9,4 milliarder kroner. Det oplyser banken i halvårsregnskabet, som er udkommet torsdag.

I det regnskab kan man læse, at bankens indtægter er faldet med 800 millioner kroner sammenlignet med samme periode sidste år. Det skyldes ifølge banken selv et fald i handels- og gebyrindtægter.

Thomas F. Borgen, der er administrerende direktør i banken, er dog tilfreds med resultatet, udtaler han i en pressemeddelelse.

- Vi har haft et tilfredsstillende første halvår trods vanskelige markedsvilkår med fortsat negative renter, lav økonomisk vækst og afdæmpet efterspørgsel. Bortset fra de finansielle markeder var perioden generelt præget af lav aktivitet, siger han.

- Resultatet afspejler vores diversificerede forretningsmodel, øget udlånsaktivitet samt vores bestræbelser på at blive en stadigt mere kundefokuseret, enkel og effektiv bank.

Halvårsregnskabet viser også bankens resultater for andet kvartal i år. Her skuffer banken lidt målt op imod analytikeres forventninger. Det skriver Ritzau Finans.

I forhold til forventningerne er Danske Banks nettoresultat for andet kvartal 42 millioner kroner under analytikernes estimat, der indsamles af Ritzau Estimates. Det svarer til et resultat én procent under estimatet.

Banken skriver i sine forventninger til fremtiden, at det lave aktivitetsniveau og usikkerheden på de finansielle markeder kan betyde, at nettoindtægterne for hele 2016 kan ende med at blive færre end i 2015.

Det er dog stadig bankens forventning, at 2016-resultatet vil være på niveau med resultatet før nedskrivninger på goodwill for 2015.

- Selv om markedsvilkårene er blevet mere udfordrende efter Storbritanniens EU-afstemning, fastholder vi vores forventninger for hele året, skriver Thomas F. Borgen i pressemeddelelsen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.