Trods nedtur: Engelsk anfører fortsætter

32-årige Steven Gerrard har mod på mere landsholdsfodbold, selv om England rejste hjem med en EM-skuffelse.

Trods nedtur: Engelsk anfører fortsætter

Det engelske fodboldlandsholds anfører, Steven Gerrard, har mod på at tage endnu en tørn på nationalmandskabet, selv om veteranen søndag aften var ude for endnu en slutrunde-skuffelse.

Sammen med landsholdskollegerne måtte Gerrard forlade det olympiske stadion i Kijev med bøjet hoved efter at have tabt EM-kvartfinalen mod Italien efter straffesparkkonkurrence.

- Jeg har haft en kort snak med manageren, og jeg fortalte ham, at jeg står til rådighed lige så længe, der er brug for mig på landsholdsniveau.

- Jeg har elsket at være kaptajn og det ansvar, der fulgte med. Jeg har nydt hvert minut, siger Steven Gerrard ifølge AFP dagen efter nedturen mod Italien.

Slutrunder plejer at være et naturligt afslutningspunkt på landsholdskarrierer for ældre og veltjente spillere. Derfor har der været spekuleret på, om Gerrard, der har spillet 96 landskampe og vil være 34 år, når der er VM i Brasilien i 2014, overvejede at takke af.

Men det afviser Liverpool-spilleren, der tager hjem fra ugerne i Polen og Ukraine med en positiv oplevelse.

- Vi har gjort det godt, mener han.

- Vi har ikke blæst publikum omkuld, men vi har holdt sammen, kæmpet hårdt og givet alt, hvad vi kunne, lyder anmeldelsen fra midtbanespilleren, der i engelsk presse fremhæves som en af Englands bedste i slutrunden.

/ritzau/