Trods nye DF-krav lader Samuelsen topskatten hvile

Liberal Alliance vil ikke blande topskat ind i finansloven, selv om DF nu tager udlændingekrav med til bordet.

Samuelsen vil ikke trække topskat ind i finanslov Foto: Scanpix/Keld Navntoft

Samuelsen vil ikke trække topskat ind i finanslov Foto: Scanpix/Keld Navntoft

Liberal Alliances leder, Anders Samuelsen, vil ikke starte et nyt 2025-opgør med Dansk Folkeparti under forhandlingerne om finansloven for 2017.

Det lå mellem linjerne, da Anders Samuelsen fredag mødte pressen i Finansministeriet. Her skal partierne diskutere regeringens ældreudspil i finansloven.

Men det var Dansk Folkepartis overraskende krav om at få syv udlændingestramninger med i finansloven, der løb med dagsordenen.

Det ligner umiddelbart en krigserklæring, fordi partierne egentlig var enige om at gemme 2025-krav, indtil finansloven er i hus.

For Dansk Folkeparti vil det sige, at udlændingestramninger måtte vente, til man samtidig forhandlede om Liberal Alliances krav om nedsættelse af topskatten med fem procentpoint hele vejen op.

Den uformelle aftale er nu blevet udfordret af Kristian Thulesen Dahl. Anders Samuelsen vil dog ikke tage udfordringen op ved at kræve topskatten ind i finansloven.

- Jeg vil undlade at rådgive andre partier. Men vi følger den strategi, som regeringen har lagt. Først tager vi finansloven sammen med PSO-afgiften og ejendomsvurderinger.

- Og så vender vi tilbage til 2025-forhandlingerne bagefter, siger Anders Samuelsen.

De Konservatives leder, Søren Pape Poulsen, siger på vej ind til dagens møde, at han er klar til at diskutere udlændingestramninger.

- De udlændingestramninger, der er lagt op til, vil vi gerne diskutere. Og vi vil gerne diskutere diplomatiske garantier, så vi kan komme af med folk, der er på tålt ophold, siger Søren Pape Poulsen.

Kristian Thulesen Dahl afviser, at han provokerer med udlændingekrav.

- Det tror jeg bestemt ikke. Hvis nogen havde troet, at man kunne lave en finanslovsaftale med DF uden vores absolutte mærkesag om at sikre Danmark mod indvandring, så har man taget fejl, siger han.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.