Trods redning: Kun sejr tæller for Danmark i VM-afsked

Selv om ishockeylandsholdets kamp mod Slovenien ikke handler om nedrykning, er der vigtige point på højkant.

Den vigtigste mission er fuldført, men VM er ikke helt overstået for det danske ishockeylandshold, der mandag aften tager afsked med VM i Tjekkiet med kampen mod Slovenien.

Det lignede længe en potentiel knald-eller-fald-kamp om nedrykningen, men efter Danmarks sejr over Norge og Sloveniens nederlag til USA i den forgangne weekend står det klart, at slovenerne skal en tur ned i næstøverste VM-lag.

Der er dog andre ting på højkant i Danmarks sidste VM-optræden i Ostrava.

- Det er vigtigt, at vi tager kampen alvorligt, for der er point på spil i forhold til verdensranglisten. Det betyder noget for seedningen til VM og til OL-kvalifikationen, siger Jesper B. Jensen.

I gruppe B kan Danmark også overhale Norge, der i øjeblikket er to point foran. Nordmændene afslutter VM med at møde Hviderusland tirsdag. Hvis det lykkes, vil danskerne slutte turneringen som nummer 11 eller 12.

Efter et par halvskuffende VM-turneringer er Danmark dumpet ned på 15.-pladsen på verdensranglisten, hvor slovenerne eksempelvis begyndte VM som nummer 14.

- Sloveniens spillere har set lidt trætte ud i de seneste kampe, og jeg har egentlig ikke været så imponeret af dem, siger Jesper B. Jensen.

Slovenerne har ført en elevatortilværelse mellem de to øverste lag i ishockeyen landsholdshierarki.

De rykker næsten altid op, men har ikke magtet at overleve en sæson i det fine selskab siden 2005.

- Vi skal ramme topniveauet for at få tre point, men jeg ser ingen grund til, at vi ikke skulle kunne det. Vores selvtillid fejler i hvert fald ingenting, siger Morten Poulsen, der på grund af sin fingerskade formentlig ser kampen fra tribunen.

Sloveniens hold er et solidt kollektiv med Anze Kopitar som den lysende undtagelse.

- Vi holder selvfølgelig øje med ham - specielt i powerplay. Man skal passe på med ikke at give ham for meget plads. På den anden side er det jo ikke første gang i denne turnering, at vi skal møde en superstjerne, så det skal vi nok håndtere, siger Poulsen.

Danmark møder Slovenien mandag aften klokken 20.15. Tirsdag flyver de danske spillere hjem og holder sommerferie.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.