Trods rekordår: Hver fjerde kom ikke ind på ønskestudiet

65.298 studerende optages i 2015 på ønskestudiet. Det er rekord, selvom hver fjerde afvises, viser tal fra KOT

Danmark 29. juli 2015 21:01 - Opdateret 29. juli 2015 21:19

År efter år bliver der sat rekord i antallet af studielystne, som bliver optaget på en videregående uddannelse. Og i år er ingen undtagelse.

Selvom hver fjerde ikke kom ind på et af deres ønskestudier, så blev to procent flere optaget på deres ansøgte studie i forhold til sidste år. Det samlede antal nye studerende er 65.298.

Stigningen i optaget er ifølge tal fra KOT (Den Koordinerede Tilmelding) størst på uddannelser, der retter sig mod den private sektor, som har gode jobmuligheder efter endt uddannelse.

Og den udvikling glæder uddannelses- og forskningsminister Esben Lunde Larsen (V).

- Det glæder mig, at danske unge har en bevidsthed om, at det er vigtigt at tage en uddannelse - navnlig en, som kan føre til job. Der, hvor vi virkelig har brug for flere veluddannede hænder, er der sket stigning, og det er meget positivt.

- Der er et fald på de områder, hvor der er høj ledighed, og det er glædeligt, siger han og fremhæver, at stigningen er glædelig på de økonomiske og tekniske studier samt uddannelserne for pædagoger, sygeplejersker og lærere.

23.342 ansøgere har fået afslag på grund af for lave karakterer, uopfyldte adgangskrav, eller fordi de selv har trukket ansøgningen tilbage, hvilket også er rekord, hvis man ser på antallet.

Siden 2007 er optaget på de videregående uddannelser øget med 21.606 personer svarende til hele 49 procent.

I samme periode har væksten været størst på rhvervsakademiuddannelserne, hvor optaget er næsten fordoblet, mens væksten på professionsbachelor-uddannelsernes optag lyder på 50 procent. For bacheloruddannelserne voksede optaget med 36 procent.

I år er det særligt uddannelserne for professionsbachelorer, som har været populære, da optaget her er steget med fem procent sammenlignet med tal fra sidste år.

18 procent er i år tilbudt en erhvervsakademiuddannelse, 38 procent er optaget på en professionsuddannelse, mens 45 procent er tilbudt en bacheloruddannelse.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...