Trods solskin: Vinterdepression begynder nu

Se hvordan du styrer uden om vinterens sortsind

Mette Siggaard
Det kan være svært at få hverdagen til at fungere, hvis du rammes af vinterdepression. Arkivfoto
EMNER 6. september 2013 21:22

DANMARK: Selv om termometret viser over 20 grader, og solen skinner fra en skyfri himmel her først i september, så er det allerede her i efteråret, at de små tegn på en begyndende vinterdepression viser sig, skriver Alive.dk.

Når vi trækker ind fra haven, og det bliver mørkt både morgen og aften, så udvikler fem ud af 100 danskere vinterdepression. Af dem er de 75 procent kvinder.

- Der er mange faktorer, der spiller ind, men det er først og fremmest manglen på lys, der gør os deprimerede om efteråret og vinteren, siger livsstilscoach hos KK.no, Christine Otterstad til Alive.dk.

Heldigvis er der dog en del, du kan gøre selv, hvis du begynder at mærke humøret blive tungere. Ud over at forsøge at holde den negative tankegang fra døren, så er det især vigtigt, at du træner ofte, holder dig fysisk aktiv og spiser rigtigt, lyder rådet fra Christine Otterstad.

At få lys nok i vinterhalvåret kan være lidt af en udfordring, men her foreslår livsstilscoachen en sollyslampe, som man sidder ved inden døre. Eller - hvis økonomien er til det - en ferietur til sydens sol.

Og så er det væsentligt, at man reagerer, når man mærker tegnene på depression, siger hun. Tegnene kan blandt andet være træthed, tristhed, manglende lyst til at lave noget - også socialt og øget lyst til slik og søde sager.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...