Trods trusler: Venstre vil fortsætte 2025-forhandlinger

Ultimative krav og ønsker om dronningerunder eller valg får ikke V til at ryste på hånden, siger ordfører.

Venstre vil fortsætte 2025-forhandlinger Foto: Scanpix/Ida Marie Odgaard

Venstre vil fortsætte 2025-forhandlinger Foto: Scanpix/Ida Marie Odgaard

Folketingets partier vil fortsat blive inviteret til forhandlinger i Finansministeriet. Sådan lyder det fra Venstres politiske ordfører, Jakob Ellemann-Jensen, efter flere skarpe meldinger fra regeringens støttepartier Dansk Folkeparti og Liberal Alliance.

Meldingerne er udtryk for, at politikerne lige skal slå sig på brystet på dagen, hvor Folketinget åbner, mener Jakob Ellemann-Jensen:

- Regeringen har præsenteret en meget ambitiøs plan. Den forhandler vi meget gerne med alle Folketingets partier om. Vi ryster bestemt ikke på hånden.

Der var på forhånd lagt op til, at statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) tirsdag ville bruge åbningstalen til at mane til besindighed og opfordre Folketingets partier til forhandling.

Den plan blev dog forstyrret, da Børsen tirsdag morgen kunne bringe udtalelser fra Anders Samuelsen fra et arrangement på avisen mandag. Her funderede Samuelsen over, hvorvidt han skulle have væltet Løkke tidligere.

Den melding blev hurtigt fulgt op af DF's næstformand, Søren Espersen, som udtalte, at hvis han var i Løkkes sko, ville han enten udskrive valg eller indkalde til en dronningerunde.

Jakob Ellemann-Jensen nedtoner dog uroen i støttepartierne:

- Vi har en god plan. Den hænger godt sammen. Den viser, vi har ambitioner for Danmark. Vi vil gerne tale med alle dem, som gerne vil noget med Danmark.

Han erkender, at V-regeringen må reagere på meldingerne:

- Jo, og det gør vi også. Det gør vi ved at bevare roen og indkalde parterne til forhandlinger i Finansministeriet. Det er den saglige måde at gøre det på. Det er det, man skal, når man er i regering.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.