Trods underskud: Brøndby går frem på sponsorindtjening

Brøndby leverer et forventet minus i første kvartal af 2015, men klubben oplever stor vækst på sponsorsiden.

Brøndby IF har torsdag udsendt regnskabet for første kvartal af 2015, og det fremviser et samlet underskud før skat på 11,9 millioner kroner.

Underskuddet var forventet og holder sig til planen om at skabe ligevægt i resultatet i 2017, lyder det fra klubben, der glæder sig over, at der er solid fremgang i sponsorindtægterne.

- Vi har specielt haft en flot vækst i omsætningen fra sponsorer og partnere på hele 35 procent, udtaler direktør Jesper Jørgensen i regnskabsmeddelelsen.

- Vi forventer fortsat, at potentialet på dette forretningsområde indfries yderligere og giver øget vækst i omsætningen fra sponsorer og partnere i resten af 2015, uddyber direktøren.

Meldingen om sponsorsituationen kommer efter en kaotisk periode for klubben.

Efter ophøret af samarbejdet med den tidligere hovedsponsor, Kasi Group, som indtil sommeren 2013 dog skulle kompensere økonomisk for det ophørte sponsorat, ledte klubben med lys og lygte efter en ny hovedsponsor.

Først i sommeren 2014 indgik Brøndby en aftale med bettingselskabet Bet25 om et hovedsponsorat, og det har naturligt også givet en god base for sponsorindtægterne i klubben, der altså er i vækst.

Brøndby foretog i 2014 en massiv nedskrivning i første kvartal, som gav et minus på hele 120,9 millioner kroner for perioden.

Når man ser bort fra denne nedskrivning, leverer selskabet fremgang i resultatet på 7,8 millioner kroner i forhold til samme periode i 2015, viser torsdagens regnskab.

Det nye underskud bringer egenkapitalen ned på 68,3 millioner kroner, mens den likvide beholdning nu er 16,2 millioner kroner.

Det forventelige underskud betyder, at Brøndby fastholder målsætningen om et underskud på 15-25 millioner kroner før skat for hele 2015.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.