Troels Lund: Jeg blev ikke orienteret om skattesag

Troels Lund afviser vidneudsagn fra Peter Loft om, at han som minister løbende blev orienteret om skattesagen.

Troels Lund: Jeg blev ikke orienteret om skattesag

Venstres tidligere skatteminister Troels Lund Poulsen går nu i rette med sin tidligere departementschef Peter Loft. Det sker under den afsluttede afhøring i Skattesagskommissionen.

Peter Loft har til Skattesagskommissionen forklaret, at Troels Lund Poulsen løbende blev orienteret om Stephen Kinnocks og Helle Thorning-Schmidts (S) skattesag og møderne mellem ministeriet og Skat København.

Men det afviser Troels Lund Poulsen under onsdagens afhøring:

- Det vil jeg afvise er sket. Jeg opdager først, at der har været fem møder (mellem Skat København og ministeriet, red.) i forbindelse med kommissionen, siger Troels Lund.

Den tidligere Venstre-minister afviser også vidneudsagn fra Peter Loft om, at Lund var fuldt orienteret om, hvordan skattemyndighederne arbejdede med Thornings skattesag.

Troels Lund Poulsen afviser desuden, at han for eksempel har stillet spørgsmål til antallet af dage, som Kinnock opholdt sig i Danmark sådan, som Peter Loft har forklaret kommissionen.

Spørgsmål: Kan du afvise, at du har drøftet det?

- Ja, det kan jeg, siger Troels Lund.

Dermed fastholder Troels Lund Poulsen sin hidtidige forklaring om, at han ikke involverede sig særligt i Thornings skattesag, der i yderste konsekvens kunne have kostet Helle Thorning-Schmidt muligheden for at blive statsminister.

Den forklaring har vakt opmærksomhed, fordi flere vidner under kommissionens afhøringer har peget på, at både den daværende departementschef og skatteministeren udviste særlig interesse for sagen.

Troels Lund Poulsen erkender til gengæld onsdag, at han har videregivet rygtet om Stephen Kinnocks påståede homoseksualitet til to sekretærer.

Det står i modstrid med, hvad han forklarede under sin første afhøring i kommissionen.

- Jeg har kunnet notere mig, at mine to ministersekretærer mener, jeg skulle have fortalt det. Der er en sidebemærkning om, at afgørelsen bliver holdt tæt, og at der kan være nogle rygter om homoseksualitet.

- Der har været meget stort pres på ministeriet. Og derfor var det vigtigt for mig at indskærpe, at intet skulle slippe ud, forklarer han.

Spørgsmål: Men hvis der var en risiko for, at nogen kom til at sige noget, skulle man vel ikke videregive homorygter?

- Det er jeg sådan set enig i, siger Troels Lund Poulsen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.