Troels Lund: Jeg ville kende reglerne for skattesag

Troels forklarer, at han ikke blev orienteret om skattesag, men at han ville kende retspraksis bag afgørelsen.

Troels Lund: Jeg ville kende reglerne for skattesag

- Jeg tillod mig at være djævlens advokat.

Sådan lød det fra tidligere skatteminister Troels Lund Poulsen (V), da han onsdag blev spurgt i Skattesagskommissionen om, hvorfor han interesserede sig for den retspraksis, som lå til grund for "frifindelsen" af Helle Thorning-Schmidt (S) i skattesagen.

En udtalelse han dog hurtigt trak i land igen.

- Jeg skulle måske ikke have sagt "djævelens advokat". Men vi vidste, at alle landets skatterevisorer ville granske sagen.

- Og der ville jeg komme i en meget trist situation, hvis jeg ikke vidste, hvad reglerne var. Når jeg ser det bagudrettet, så synes jeg, det var helt fornuftigt, siger Troels Lund Poulsen.

Dermed kredser den tidligere Venstre-ministers forklaring sig igen omkring spørgsmålet om, hvorvidt man fra Skatteministeriets side involverede sig for meget i Thornings skattesag.

En sag der i yderste konsekvens kunne have kostet Thorning muligheden for at blive statsminister.

Troels Lund Poulsen forklarede tidligere onsdag, at han ikke blev orienteret om behandlingen af skattesagen, men alligevel interesserede han sig altså for reglerne bag afgørelsen.

Spørgsmål fra kommissionens udspørger: Var du djævelens advokat, eller tog du afgørelsen til efterretning?

- Jeg var ikke djævelens advokat. Jeg tog stille og roligt afgørelsen til efterretning, men ville have mere viden om regler og retspraksis, siger Lund Poulsen.

Troels Lund Poulsen afviser dermed udsagn fra et centralt vidne, der har forklaret, at Troels Lund Poulsen i kølvandet på frifindelsen af Thorning skulle have spurgt: "Hvad nu hvis afgørelsen alligevel er forkert?".

Hvis det udsagn er rigtigt, kunne det tyde på, at den daværende minister reelt blandede sig i Helle Thorning-Schmidts fortrolige skattesag, som blev behandlet i Skat København.

Tager vidnet fejl, vil kommissionens udspørger vide:

- Jeg tror, han mener Peter Arnfeldt (daværende særlig rådgiver for Troels Lund Poulsen, red.), lød svaret fra Troels Lund Poulsen.

Spørgsmål: Nej, det gør han ikke.

- Det kan jeg ikke nikke genkendende til, at jeg skulle have sagt det, siger Troels Lund Poulsen.

Han fastholder dermed, at hans interesse for retspraksis i skattesager alene skyldes behovet for at kunne forsvare Skat Københavns afgørelse om, at Helle Thorning-Schmidts mand ikke var skattepligtig i Danmark.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.