Troels Lund Poulsen afviser isbryderkritik

Forsvarsministeren, ikke Venstre, friholder vestjyske havne for at betale isbrydere, siger Troels Lund Poulsen

Troels Lund Poulsen afviser isbryderkritik

Det er skudt helt forbi, når sekretariatschef Tom Elmer Christensen fra Danske Havne skoser Venstre og De Konservative for at fritage vestjyske havne for at betale til isbryderordningen. Det er forsvarsminister Nick Hækkerups (S) forslag.

Sådan lyder det fra Venstres forsvarsordfører, Troels Lund Poulsen, som sammen med De Konservatives Lene Espersen beskyldes for at være ansvarlig for, at der nu bliver sået tvivl om en ny måde at holde de danske farvande fri for is for.

- Det er en helt uhørt kritik. Det er først og fremmest forsvarsministeren, som har stillet et ændringsforslag til sin egen lov. Han vil gerne vil rette op på nogle uretmæssigheder, som er kommet frem under udvalgsbehandlingen, siger Troels Lund Poulsen.

Med kritikken trækker erhvervet sin støtte til ordningen. Det har Danmarks Rederiforening, Danmarks Skibsmæglerforening, DI/Transport og Danske Havne meddelt Nick Hækkerup.

- Det er Troels Lund Poulsen fra Venstre og Lene Espersen fra De Konservative, der har fået igennem, at de vestjyske havne ikke skal betale, siger Tom Elmer Christensen.

Da vestjyske havne Esbjerg, Hvide Sande, Thyborøn, Thorsminde, Hirtshals og Hanstholm fritages, må andre havne betale mere for isbrydning.

Troels Lund Poulsen indrømmer, at Venstre og De Konservative gerne vil friholde de vestjyske havne.

- Havnene er fritaget i lovgivningen, fordi de ikke har samme isproblemer som de indre danske farvande. Derfor har de altid været fritaget for at betale denne afgift for isbrydning. Det har vi ikke villet lave om på, siger Troels Lund Poulsen.

Erhvervet havde ellers aftalt med Forsvarsministeriet at skrotte tre ældre statsisbrydere, så slæbebåde klarer opgaven, og at udgifterne beskæres fra 20 til seks millioner kroner.

Troels Lund Poulsen påpeger, at isbrydning bliver langt billigere.

- Det fremgår slet ikke af kritikken, siger han.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.