Tropisk storm truer Florida

Delstaten er i undtagelsestilstand på grund af stormen Debbys hærgen

Florida er i undtagelsestilstand, mens den tropiske storm Debby buldrer ind fra Den Mexicanske Golf med voldsomme regnskyl og kraftige vindstød, der allerede har forårsaget strømafbrydelser og pludselige oversvømmelser. Foto: Scanpix

Florida er i undtagelsestilstand, mens den tropiske storm Debby buldrer ind fra Den Mexicanske Golf med voldsomme regnskyl og kraftige vindstød, der allerede har forårsaget strømafbrydelser og pludselige oversvømmelser. Foto: Scanpix

MIAMI:Florida er i undtagelsestilstand, mens den tropiske storm Debby buldrer ind fra Den Mexicanske Golf med voldsomme regnskyl og kraftige vindstød, der allerede har forårsaget strømafbrydelser og pludselige oversvømmelser.

Mindst en kvinde er omkommet i en tornado, skriver lokale medier, og myndighederne advarer om faren for yderligere tornadoer i området.

Floridas guvernør, Rick Scott, har erklæret delstaten i undtagelsestilstand. Dermed bliver økonomisk katastrofemidler frigivet, og evakueringsplaner kan vedtages.

Går i land onsdag

- Den tropiske storm Debby udgør en alvorlig trussel mod delstaten Florida og kræver, at vi tager rettidige forholdsregler for at beskytte borgerne og infrastrukturen, skriver guvernøren i en erklæring.

Stormen bevæger sig langsomt, og meteorologer regner med, at den går i land onsdag i den nordvestlige del af delstaten ved grænsen til Alabama i et område, der også er kendt som the Florida Panhandle.

Omkring 35.000 indbyggere i Florida har været uden strøm. Mandag nåede stormen op på vindstød på 75 kilometer i timen.

Stille på boreplatforme

- Vindstød af tropisk stormstyrke og voldsomme regnskyl er vores største bekymringer i dag, lyder det i en erklæring fra delstatens beredskabsafdeling, der advarer om muligheden for flere oversvømmelser i de kommende dage.

Stormen er skyld i, at en fjerdedel af den amerikanske olie og gasudvinding i Den Mexicanske Golf har stået stille.

Mandag begyndte de store olieselskaber som BP og Royal Dutch Shell at vende tilbage til boreplatformene.

Risiko for oversvømmelser

Meteorologerne forventer, at Debby kan give regnmængder på 30 centimeter i nogle områder i delstaten. Lokale målinger i den nordlige del af Florida er nået op på 64 centimeter regn.

Advarsler om pludselige oversvømmelser er blevet udstedt i flere områder.


/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.