Truede jobcenter-ansatte med sms-vold

En 35-årig mand blev anholdt af politiet, fordi han sendte trusler i en sms-besked til jobcenter i Slagelse.

Truede jobcenter-ansatte med sms-vold

Politiet tog ingen chancer, da de mandag rykkede ud for at stoppe en truende mand, som man frygtede ville begå vold mod ansatte på et sjællandsk jobcenter.

Den 35-årige mand havde fremsat trusler i en sms-besked og sendt den til medarbejderne i jobcentret i Slagelse. Politiet frygtede det værste og rykkede ud for at anholde ham på bopælen.

- Da det i første omgang virkede som om, den pågældende ville gøre alvor af sine trusler, tog politiet ud til adressen, skriver Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi i sin døgnrapport.

Flere politifolk rykkede ved middagstid ud til mandens lejlighed i Skælskør, men han var ikke hjemme.

Den 35-årige kom dog tilbage umiddelbart efter, og betjentene anholdt og sigtede ham for trusler om vold mod personer i offentlig tjeneste. Kort tid efter blev han løsladt igen.

Dermed udviklede situationen sig ikke så alvorligt som i Sønderborg, hvor en ansat på rådhuset mandag blev angrebet af en vred borger.

Manden var tidligere blevet bortvist fra rådhuset, fordi han havde opført sig truende overfor de ansatte, oplyser politiet.

Men da han kom tilbage, gik han til angreb på vagtmanden. Han brugte et knust krus som våben og gav vagtmanden flere snitsår.

Også den voldelige borger, der er 39 år, kom til skade, og begge har været i behandling på sygehuset.

Den 39-årige er kontanthjælpsmodtager og havde angiveligt svært ved at forstå, at man ikke kan få udbetalt penge på rådhuset.

Han fremstilles tirsdag i grundlovsforhør.

/ritzau/