Retssag

Truede og bandt ekspedient: Nu er der faldet dom

37-årig dømt for røveri, hvor ekspedienten blev fundet bagbundet

Arkivfoto: Bente Poder

Arkivfoto: Bente Poder

HJØRRING:Retten i Hjørring har idømt en 37-årig mand to års fængsel for et voldsomt røveri i Frederikshavn i starten af november 2016. Det oplyser anklager ved Nordjyllands Politi Majbritt Bak.

Den 37-årige var tiltalt for, sammen med en anden endnu ukendt gerningsmand, at have overfaldet en kvindelig ekspedient, som fik slag i hovedet og blev væltet omkuld, inden hun blev bundet fast med reb til en briks, hvor den 37-årige truede kvinden med at brække hendes arme og ben. De to gerningsmænd kørte derefter fra forretningen med 8500 kroner i kontanter, og da de flygtede fra stedet stjal de kvindens bil, mens hun stadig lå bundet inde i butikken.

Derudover var den 37-årige også tiltalt for at være i besiddelse af euforiserende stoffer.

Han erkendte for retten af have været i besiddelse af stoffer, men nægtede røveriet, frihedsberøvelsen og brugstyveriet af kvindes bil.

Han forklarede i retten, at han har relationer til rockermiljøet, og han har et udestående med dem, men han ønskede ikke at komme det nærmere. Den 37-årige mand nægtede at have været til stede i Frederikshavn på gerningstidspunktet, men havde ikke et andet alibi og ingen forklaring på, hvorfor hans DNA var blevet fundet på de reb, som var blevet brugt til at binde den kvindelige ekspedient, samt på rattet i hendes bil.

Retten lagde i sin afgørelse vægt på, at den 37-årige er tidligere dømt for røveri og det grove forhold som røveriet havde fundet sted under.

Den 37-årige har udbedt sig betænkningstid.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst