Trump-advokat trækker sig fra præsidentens hold

Trump skifter ud på sit juridiske hold, mens undersøgelser om russisk indblanding i amerikanske valg pågår.

Advokaten Ty Cobb forlader det juridisk hold, der rådgiver USA's præsident, Donald Trump, i forbindelse med undersøgelserne af Ruslands indblanding i præsidentvalget i 2016.

Det skriver nyhedsbureauet AP, der citerer Det Hvide Hus' pressesekretær, Sarah Huckabee Sanders. Hun siger, at hun har fået oplysningen fra stabschef John Kelly.

Rådgiveren trækker sig ikke omgående, men han fortsætter til udgangen af maj.

Ty Cobb var ifølge AP den rådgiver, der koordinerede præsidentens interaktion med den særlige anklager Robert Mueller, der er sat til at undersøge Ruslands potentielle indblanding i valget i 2016.

AP noterer, at Cobbs fratræden sker, mens Trumps juridiske hold forhandler med Robert Mueller og hans hold om vilkårene for præsidentens deltagelse i undersøgelserne.

Ifølge nyhedsbureauet AP oplyser Det Hvide Hus i en skriftlig udtalelse, at Ty Cobb erstattes af Emmet Flood.

- Emmet Flood vil slutte sig til Det Hvide Hus' stab og vil repræsentere præsidenten og regeringen mod Rusland-heksejagten, skriver udtalelse, der citerer Sarah Huckabee Sanders.

Det er ikke en ukendt skikkelse i Washington, der er hyret til jobbet. Emmet Flood har arbejdet for den daværende præsident Bill Clinton, da der blev rejst en rigsretssag mod ham.

Dengang blev præsidenten anklaget for at have løjet under ed. Et flertal i Repræsentanternes Hus rejste en rigsretssag. En sådan sag skal føres af Kongressens andet kammer, Senatet.

Her var der ikke det påkrævede to tredjedeles flertal for at kende Bill Clinton skyldig.

Emmet Flood har også tidligere tilbragt to år som advokat for Det Hvide Hus under George W. Bush.

I sidste måned sluttede den tidligere borgmester i New York og præsidentkandidat Rudy Giuliani sig også til Donald Trumps juridiske hold.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.