Trump dropper topmøde for at fokusere på Syrien

Pence rejser til amerikansk topmøde i stedet for Trump, der bliver i Washington på grund af Syrien-krisen.

Ritzau
Trump overlader deltagelse i amerikansk topmøde til vicepræsident Mike Pence. Her ses de to sammen under et regeringsmøde mandag, hvor situationen i Syrien blev drøftet. Foto: Scanpix/Susan Walsh
Politik 10. april 2018 15:40 - Opdateret 10. april 2018 18:13

USA's præsident, Donald Trump, aflyser sin planlagte deltagelse i et amerikansk topmøde i Peru denne uge.

Han bliver i Washington for at "føre tilsyn med den amerikanske respons" på den tilspidsede situation i Syrien, meddeler Det Hvide Hus.

Præsidenten vil også "overvåge udviklinger rundt om i verden", oplyser Det Hvide Hus ifølge nyhedsbureauet dpa.

Meddelelsen kommer, samtidig med at den republikanske præsident overvejer en mulig militær reaktion på et formodet kemisk angreb i Syrien.

Også USA's forsvarsminister, Jim Mattis, har aflyst en planlagt rejse for at blive i Washington.

Mattis havde planer om i weekenden at rejse til den amerikanske vestkyst. Den rejse er aflyst, oplyser en talsmand til ABC News og Fox News. Mattis vil dog gennemføre et besøg til New York torsdag.

Deltagelsen i det amerikanske topmøde, der indledes tirsdag og fortsætter resten af ugen, ville have været Trumps første besøg i Latinamerika, skriver AFP.

De første dage deltager udenrigsministre og andre på lavere niveau fra lande i Nord- og Sydamerika. Selve topmødedelen for stats- og regeringschefer finder sted fredag og lørdag.

I stedet for Trump deltager den amerikanske vicepræsident, Mike Pence, oplyser Det Hvide Hus. Pence besøger i samme ombæring også Colombia, som også var en del af Trumps rejseplan.

Forud for topmødet havde Trump igen langet verbalt ud efter Mexico. Han klager over, at der vælter narko og indvandrere ind over grænsen, og at USA mister job til Mexico.

I weekenden ankom de første af de soldater, som Trump har sendt til grænsen for at patruljere.

I Mexico er der i stigende grad frustration over den øverste amerikanske leder.

Den mexicanske præsident, Enrique Peña Nieto, sagde mandag, at Mexico er i færd med at gennemgå alle sine samarbejdsaftaler med Trump.

- Han er dybt upopulær i regionen, og det besværliggør selvfølgelig andre lederes evne til at arbejde sammen med ham, siger Mark Feierstein.

Han var tidligere rådgiver om latinamerikanske forhold under præsident Barack Obama og er nu rådgiver i Albright Stonebridge Group.

/ritzau/Reuters

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...