Trump dropper topmøde for at fokusere på Syrien

Pence rejser til amerikansk topmøde i stedet for Trump, der bliver i Washington på grund af Syrien-krisen.

Trump overlader deltagelse i amerikansk topmøde til vicepræsident Mike Pence. Her ses de to sammen under et regeringsmøde mandag, hvor situationen i Syrien blev drøftet. Foto: Scanpix/Susan Walsh

Trump overlader deltagelse i amerikansk topmøde til vicepræsident Mike Pence. Her ses de to sammen under et regeringsmøde mandag, hvor situationen i Syrien blev drøftet. Foto: Scanpix/Susan Walsh

USA's præsident, Donald Trump, aflyser sin planlagte deltagelse i et amerikansk topmøde i Peru denne uge.


Han bliver i Washington for at "føre tilsyn med den amerikanske respons" på den tilspidsede situation i Syrien, meddeler Det Hvide Hus.

Præsidenten vil også "overvåge udviklinger rundt om i verden", oplyser Det Hvide Hus ifølge nyhedsbureauet dpa.

Meddelelsen kommer, samtidig med at den republikanske præsident overvejer en mulig militær reaktion på et formodet kemisk angreb i Syrien.

Deltagelsen i det amerikanske topmøde, der indledes tirsdag og fortsætter resten af ugen, ville have været Trumps første besøg i Latinamerika, skriver AFP.

Stats- og regeringscheferne for Nord- og Sydamerika mødes fredag og lørdag i Perus hovedstad, Lima.

I stedet for Trump deltager den amerikanske vicepræsident, Mike Pence, oplyser Det Hvide Hus.

Pence dropper det planlagte besøg i Colombia, som Trump skulle have været på. Han vil i stedet mødes med Colombias præsident, Juan Manuel Santos, i forbindelse med topmødet i Lima.

Forud for topmødet havde Trump igen langet verbalt ud efter Mexico. Han klager over, at der vælter narko og indvandrere ind over grænsen, og at USA mister job til Mexico.

I weekenden ankom de første af de soldater, som Trump har sendt til grænsen for at patruljere.

I Mexico er der i stigende grad frustration over den øverste amerikanske leder.

Den mexicanske præsident, Enrique Peña Nieto, sagde mandag, at Mexico er i færd med at gennemgå alle sine samarbejdsaftaler med Trump.

- Han er dybt upopulær i regionen, og det besværliggør selvfølgelig andre lederes evne til at arbejde sammen med ham, siger Mark Feierstein.

Han var tidligere rådgiver om latinamerikanske forhold under præsident Barack Obama og er nu rådgiver i Albright Stonebridge Group.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.